eur:
392.91
usd:
366.12
bux:
66848.56
2024. április 26. péntek Ervin

Valószínűleg csak jövőre lesz fővárosi közgyűlési listája az MSZP-nek

Várhatóan csak jövőre dönt az MSZP budapesti szervezete arról, hogy kik szerepeljenek a jövő évi önkormányzati választás fővárosi közgyűlési listáján.

Burány Sándor fővárosi MSZP-elnök az MTI-nek megerősítette: több helyi szervezet is felvetette a héten, hogy halasszák el a december 11-re tervezett a budapesti küldöttértekezletet, amely dönt majd a fővárosi közgyűlési listáról. Az indoklás az volt, hogy most elsősorban a jövő tavaszi országgyűlési választásokra kell koncentrálni.

Az MTI úgy tudja: a párt országos választási bizottsága is azt kérte, hogy tartsák valamikor a december 12-i kongresszus után a budapesti küldöttértekezletet.

Burány Sándor elmondta: a budapesti párttanács szerdai ülésén szavaznak arról, hogy az eredeti időpontra, vagy csak jövőre hívják össze a küldöttértekezletet.

A szocialista politikus kérdésre válaszolva elmondta: a jelölés első köre lezajlott, és a helyi szervezetek többsége Horváth Csaba leköszönő főpolgármester-helyettest javasolta listavezetőnek.

Az MTI-nek megerősítette, hogy Hagyó Miklós a másik távozó főpolgármester-helyettes levelet írt a jelölő bizottságnak, amelyben azt kérte, hogy a fővárosi közgyűlési listán csak a 25. helyre tegyék. Ez azt jelenti, hogy csak akkor lesz tagja a következő fővárosi közgyűlésnek, ha jövőre a szocialisták jobban szerepelnek, mint 2006-ban.

Molnár Zsolt fővárosi kampányfőnök is levélben jelezte: a jelölésektől függetlenül legfeljebb a 19. helyet kéri a listán. Szerinte úgy korrekt, hogy csak egy eredményes kampányt követően jusson be a fővárosi közgyűlésbe - fogalmazott Burány Sándor.

Az MSZP fővárosi elnöke az MTI-nek megerősítette: országgyűlési képviselői, illetve szervezetirányítói munkájára szeretne koncentrálni, ezért megköszönte a jelöléseket, de nem lesz rajta a párt a fővárosi közgyűlési listáján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×