Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nagykörúti kerékpársávot és átjárható hidakat akar a Critical Mass

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kerékpársávot a Nagykörútra és átbringázható belvárosi hidakat - ezek a legfontosabb céljai a kedd esti kerékpáros felvonulásnak. Kürti Gábor, a Critical Mass egyik szervezője az InfoRádiónak azt mondta: az Andrássy úton balesetveszélyes a jelenlegi biciklisáv.

Két fontos követelése van keddi Critical Massnak: legyen kerékpársáv a Nagykörút és biciklivel is lehessen átjutni a hidakon - mondta az InfoRádiónak az egyik szervező.

Kürti Gábor kifejtette: a Nagykörúton sokan közlekednének kerékpárral, az a legforgalmasabb útvonal lenne. Komoly problémák vannak a hidak átjárhatóságával, mivel a Lánchídon és az Erzsébet hídon nem lehet átmenni biciklivel, és a Margit híd felújításainak terveiből kikerült a déli oldali biciklisáv - emelte ki.

A Critical Mass szervezője közölte: szeretnék elérni, hogy Andrássy úton cseréljék meg a bicikli- és a parkolósávot, ugyanis a jelenlegi közlekedés balesetveszélyes, nem látják az autósok a bringásokat, csak a kanyarodás pillanatában.

A kerékpáros felvonulás miatt kedd délután fél 6-tól este 8-ig a belvárosban, a Városháza körül lesznek útlezárások, a Károly körúton időszakos korlátozásokra kell számítani. A résztvevők fél 7-kor jelképesen körbelakatolják a Városházát, majd a forgalomban közlekedve, szabadon választott irányban eltekernek a Nagykörútra, és végül 8 órakor újra találkoznak a Városháza parkban, ahol a szokásos bicikliemeléssel zárul a rendezvény.

Hanganyag: Sigmond Árpád