eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Budai Bernadett az MSZP szóvivője lehet

Az MSZP új szóvivője lehet Budai Bernadett. A kormány jelenlegi szóvivője néhány héten belül otthagyja jelenlegi munkahelyét, miután a kormányzópárt képviselőjelöltje lesz a Ferencvárosban. Budai Bernadett az InfoRádiónak azt mondta: belép a szocialista pártba.

Pontosan milyen politikusi feladata lesz?

Döntés - még idén áprilisban - kizárólag arról született eddig, hogy Ferencvárosban Budapest 12-es választókerületében, Ferencvárosban az MSZP képviselőjelöltje leszek a jövő évi országgyűlési választásokon. Ezt mindenképpen szeretném jól és teljes erőbedobással végezni.

Ez viszont már nem összeegyeztethető a kormányszóvivői feladatokkal.

Amennyiben a kampány beindul - ez várhatóban az idei év végén vagy a jövő év elején lesz - akkor már sem erőforrás, munkabírás tekintetében, sem etikailag nem összeegyeztethető a jelöltség a kormányszóvivői pozícióval, ami köztisztviselői funkció. Ha eljön ez a pont, akkor kell és érdemes felállni a kormányszóvivői székből. Én ezt meg fogom tenni.

Az MSZP képviselőjelöltje lesz. Be is lép a pártba?

Igen, mindenképpen, én ezt fontosnak tartom, a párttagság is hozzátartozik ahhoz, hogy minden értelemben, akár szimbolikusan is együtt tudja működni a párttal, az MSZP színeiben az MSZP-ért tudjak dolgozni.

Több éve kormányszóvivő már. Sajtóinformációk alapján felvetődött az is, hogy az MSZP szóvivője lesz.

Amennyiben lesz ilyen döntés és felkérés, én ennek szívesen eleget teszek, hiszen most már harmadik éve dolgozom szóvivőként. Rutint szereztem, és ha ezt a párt érdekében tudom kamatoztatni, azt nagyon szívesen megteszem.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×