Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Aquaworld: négy meglazult csavar okozta a balesetet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Négy meglazult imbuszcsavar okozta az Aquaworldben csütörtökön azt a balesetet, amelyben egy kilencéves fiú életét vesztette - értesült az Magyar Televízió Híradója kedden.

A köztévé hírműsora úgy tudja: a balesetet vizsgáló külső műszaki jelentésben az áll: a szörfmedence aknájának fedelét rögzítő négy csavar meglazult, ezért nyílhatott ki a fedél. Ezt négy imbuszcsavar tartja, amelyet csak speciális kulccsal lehet kinyitni. A szakértők azt is vizsgálják, hogy miért voltak lazák a rögzítő csavarok - hangzott el az MTV Híradójában.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: tanúként kihallgatták a szörfmedence skót gyártójának szakembereit is, így összesen már több mint húsz embert hallgatott meg a hatóság. A BRFK továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoz halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt - tette hozzá.

A vízipark szörfmedencéjénél egy 9 éves kisfiú vesztette életét múlt csütörtökön. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét.

Az Aquaworld hétfőn nyilvánosságra hozta belső vizsgálatának eredményét, amely a műszaki, karbantartó területről, illetve az üzemeltetésről egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelősségét állapította meg, ennek nyomán az ő munkaviszonyukat rendkívüli felmondással megszüntették.

A vizsgálat két további munkatárs közvetett munkajogi felelősségét is kimutatta, az ő esetükben viszont rendes felmondás útján szűnik meg a munkaviszony.