eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Aquaworld: négy meglazult csavar okozta a balesetet

Négy meglazult imbuszcsavar okozta az Aquaworldben csütörtökön azt a balesetet, amelyben egy kilencéves fiú életét vesztette - értesült az Magyar Televízió Híradója kedden.

A köztévé hírműsora úgy tudja: a balesetet vizsgáló külső műszaki jelentésben az áll: a szörfmedence aknájának fedelét rögzítő négy csavar meglazult, ezért nyílhatott ki a fedél. Ezt négy imbuszcsavar tartja, amelyet csak speciális kulccsal lehet kinyitni. A szakértők azt is vizsgálják, hogy miért voltak lazák a rögzítő csavarok - hangzott el az MTV Híradójában.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: tanúként kihallgatták a szörfmedence skót gyártójának szakembereit is, így összesen már több mint húsz embert hallgatott meg a hatóság. A BRFK továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoz halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt - tette hozzá.

A vízipark szörfmedencéjénél egy 9 éves kisfiú vesztette életét múlt csütörtökön. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét.

Az Aquaworld hétfőn nyilvánosságra hozta belső vizsgálatának eredményét, amely a műszaki, karbantartó területről, illetve az üzemeltetésről egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelősségét állapította meg, ennek nyomán az ő munkaviszonyukat rendkívüli felmondással megszüntették.

A vizsgálat két további munkatárs közvetett munkajogi felelősségét is kimutatta, az ő esetükben viszont rendes felmondás útján szűnik meg a munkaviszony.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×