eur:
389.29
usd:
364.6
bux:
68052.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tiltakozás a Paralimpiai Bizottság megszüntetése ellen

Nem volna szabad megszüntetni a Magyar Paralimpiai Bizottságot - emelte ki Firtl Mátyás, a KDNP országgyűlési képviselője. A sporttörvény módosításának tervezete alapján ugyanis a szervezetet a jövőben belegyúrnák a Nemzeti Sportkamarába. Firtl Mátyás azonban úgy véli, hogy ez csökkentené a paralimpikonok érdekérvényesítő képességét.

Firtl Mátyás, a KDNP országgyűlési képviselője ellenzi, hogy Magyar Paralimpiai Bizottságot a sporttörvény módosításának tervezete alapján a Nemzeti Sportkamarába integrálják.

A politikus kiemelte: az államigazgatási egyeztetés során az ügyészség is aggállyal visszaküldte ezt a kérdést, mivel mint társadalmi szervezet, nem lehetne megszüntetni, csak a köztestületi státuszát lehetne megvonni a paralimpiai bizottságnak.

A KDNP képviselője szerint ezáltal a szervezetnek csökkenne az érdekérvényesítő képessége. Kifejtette: 2002-höz képest az idei évben 42 százalékkal csökkent a támogatásuk, míg a 2000-es olimpiára biztosított 100 millió forinttal szemben a pekingi felkészülésre 60 millió forintot kap a paralimpiai bizottság.

A paralimpikonok a magyar nemzet érdekében indulnak el, és érnek el kiváló eredményeket, ezért a testületet meg kell erősíteni.

Páva Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője az ügy kapcsán elmondta, hogy a sporttörvény tervezetét több vitatott kérdés miatt nemrég visszaküldték átdolgozásra a szakállamtitkárságra, így a törvénymódosítás leghamarabb ősszel kerülhet a döntéshozók elé.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 16:30
×
×
×
×