eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Több tízezer polgárőr ellenőriz húsvétkor

A polgárőrség is segíti a rendőrség húsvéti ellenőrzési munkáját, és közreműködik a körmenetek biztosításában is - mondta az InfoRádiónak az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese.

Markos György közölte: az elsődleges feladat a közlekedésbiztonság és a körmenetek biztosítása, emellett felügyelik a temetőket is.

A polgárőr szövetség elnökhelyettese szólt arról is, hogy már az ország településeinek több mint felében működik polgárőrség, körülbelül 80 ezer fős összlétszámmal, és húsvétkor minden bizonnyal több tízezren részt vesznek a munkában.

A polgárőrök szerencsés esetben rendőrökkel közösen dolgoznak, de ha az adott helyen nincsenek jelen az utóbbiak, akkor egyedül hajtják végre a feladatokat - tette hozzá.

Markos György kitért arra is, hogy nagyon ritkán érkezik panasz a polgárőrök munkájára, a testület öntisztulási folyamata nagyon jól halad, az alkalmatlan, etikátlanul viselkedő tagokat kizárják maguk közül.

Szűrőakció

A rendőrség fokozott ellenőrzéseket tart a fővárosban szombattól hétfőig, az ittas járművezetők, a gyorshajtók és az agresszív vezetők kiszűrésére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint az akció a közúti közlekedési balesetek megelőzését és a lopott járművek felderítését is szolgálja.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×