Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Több tízezer polgárőr ellenőriz húsvétkor

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A polgárőrség is segíti a rendőrség húsvéti ellenőrzési munkáját, és közreműködik a körmenetek biztosításában is - mondta az InfoRádiónak az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese.

Markos György közölte: az elsődleges feladat a közlekedésbiztonság és a körmenetek biztosítása, emellett felügyelik a temetőket is.

A polgárőr szövetség elnökhelyettese szólt arról is, hogy már az ország településeinek több mint felében működik polgárőrség, körülbelül 80 ezer fős összlétszámmal, és húsvétkor minden bizonnyal több tízezren részt vesznek a munkában.

A polgárőrök szerencsés esetben rendőrökkel közösen dolgoznak, de ha az adott helyen nincsenek jelen az utóbbiak, akkor egyedül hajtják végre a feladatokat - tette hozzá.

Markos György kitért arra is, hogy nagyon ritkán érkezik panasz a polgárőrök munkájára, a testület öntisztulási folyamata nagyon jól halad, az alkalmatlan, etikátlanul viselkedő tagokat kizárják maguk közül.

Szűrőakció

A rendőrség fokozott ellenőrzéseket tart a fővárosban szombattól hétfőig, az ittas járművezetők, a gyorshajtók és az agresszív vezetők kiszűrésére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint az akció a közúti közlekedési balesetek megelőzését és a lopott járművek felderítését is szolgálja.

Hanganyag: Litauszky Balázs