eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Most a házi gyermekorvosoknak kell szolidárisnak lenniük

Nem egyezett meg az egészségügyi miniszter a szakmával az áprilistól kieső vizitdíj pótlásáról. A tárgyalások a jövő héten folytatódnak. Horváth Ágnes tárcavezető szerint a házi gyermekorvosok vizitdíj-kompenzációját kellene odaadni a háziorvosoknak, ehhez az ő szolidaritásukat kérte. Az InfoRádió úgy tudja: ez a javaslat az egyeztetésen részt vevő orvosszervezetek többsége számára elfogadhatatlan.

Az egészségügyi miniszter szerint az Egészségbiztosítási Alap bevételeinek átcsoportosítása révén pótolható az áprilistól megszűnő vizitdíj.

Horváth Ágnes abban látja a megoldást, hogy a házi gyermekorvosok vizitdíj-kompenzációját elveszik, és odaadják a háziorvosoknak. A miniszter hozzátette: ez még nem a végleges döntés, folytatódnak a tárgyalások a szakmai szervezetekkel

Az InfoRádió úgy tudja, hogy az orvosok számára a minisztériumi megoldás nem támogatható.

Az első megoldási lehetőségnek az tűnik, hogy most azok legyenek szolidárisak a többi háziorvossal szemben, akik korábban szolidaritáselven kaptak pénzt, és akiket nem terhelt a vizitdíj beszedésének kötelezettsége - közölte az egészségügyi tárca vezetője.

A miniszter hozzáfűzte: várja a társadalombiztosításon belüli megoldási javaslatokat, hiszen tart még az egyeztetés.

Az egészségbiztosítási reformról szólva Horváth Ágnes azt mondta: zajlik a pénztárak alapítása. A miniszter ugyanakkor megerősítette, hogy a magántőkére szükség van az új rendszerben.

A magánbefektetőktől várjuk azt, hogy hatékonyabban, átláthatóbban működjön a rendszer, valamint, hogy egyenlő, kiegyensúlyozott minőséget hozzon - közölte az egészségügyi miniszter.

"Szükség van a magánbefektetőkre az egészségbiztosításban. Nélkülük nem tud működni a rendszer" - hangsúlyozta a miniszter, aki kiáll a reform folytatása mellett6.

Korábban több szocialista politikus is ellenezte a befektetők jelenlétét a piacon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×