eur:
389.66
usd:
362.04
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Februári kánikula: több helyen 20 fok feletti meleg volt

Tavasziasan meleg idő volt hétfőn, a hőmérséklet több helyen meghaladta a 20 fokot. A klimatológus szerint önmagában néhány napi szélsőség még nem értékelhető, igaz, Magyarországon tavaly minden hónap melegebb volt, mint korábban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint abból, hogy idén februárban 20 fokos meleget mérünk, még nem lehet hosszú távú következtetéseket levonni, hiszen a hőmérsékleti adatok évről évre nagy változásokat mutathatnak.

Az idei és a tavalyi tél egyaránt melegebb volt az átlagnál, előtte azonban két igen kemény telet éltünk meg - mondta Szalai Sándor az InfoRádióban.

Az azonban igaz, hogy tavaly minden egyes hónapunk melegebb volt az átlagos hőmérsékletnél.

A 2007-es év első hónapja pedig globálisan is az elmúlt csaknem száz év legmelegebb januárja volt. A legnagyobb változás azonban a nyári hónapokra jellemző.

A meteorológus azonban emlékeztetett arra, hogy a '70-es években is voltak olyan időszakok, amikor nem volt fagy vagy hó.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Jelentős támogatást kapnak a távhőszolgáltatók

Jelentős támogatást kapnak a távhőszolgáltatók

A kormány megtéríti a távhőszolgáltatók számára a nem lakossági vízdíjak év eleji egységesítéséből származó többletkiadásaikat, olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében. Az ágazati szereplők támogatásairól szóló miniszteri rendeletmódosítást annak társadalmi egyeztetése után a közeljövőben kihirdethetik. A közel száz településen működő szolgáltatók együttesen 7 milliárd forinttal több forráshoz juthatnak 2024-ben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×