Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Hamarosan egy új párt rendezi át a hazai politikát\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A HVG arról ír, hogy a 2004-es EU-csatlakozás óta több mint félezer uniós állampolgárt utasítottak ki Magyarországról. A lapból azt is megtudhatja, milyen indokkal lehet valakit kiutasítani.

Több mint 500 uniós állampolgárt utasítottak ki 2004 májusa óta Magyarországról, bár a szabad tartózkodás joga miatt ez csak igen szűk körben lehetséges - írja a HVG. A fővárosi Blaha Lujza téren késelő, 12 éves, román állampolgárságú fiú esete is jelzi, hogy nem egyszerű az uniós bűnelkövetőktől megszabadulni. A fiú tettéért azért nem volt kiutasítható, mert gyermekkorú, tehát nem büntethető, márpedig a közösség országainak polgárai esetében ez előfeltétel. Idegenrendészeti kiutasításról pedig csak akkor lehetett volna szó, ha az - mint a szabályok fogalmaznak - kifejezetten az ő érdekében történik. Hogy ezen felül milyen indokokkal lehet valakit kiutasítani, kiderül a hetilapból.

A Heti Válasz Pálffy Istvánnal közöl interjút. A híradós szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése újat hozott ugyan a politikában, de a médiában, a híradózásban nem. Ami elhangzik, annak jó, ha a fele valós tény - teszi hozzá. Pálffy István, aki a UPC felmérése szerint a legkedveltebb híradós, azt mondja: hamarosan egy új párt rendezi át a hazai politikát. Az interjút a Heti Válaszban olvashatják.

A Figyelő minden idők legnagyobb lottónyereményeit és -nyerteseit veszi számba. A lap úgy fogalmaz: a személyiség érettségétől függ, hogy fel tudja-e dolgozni a nyertes az anyagi sikert. Valószínűleg sohasem tudjuk meg, ki adta fel azt a lottószelvényt, amivel a január 19-i sorsoláson minden idők harmadik legnagyobb hazai nyereményéhez, 2 milliárd 356 millió forinthoz jutott, Magyarországon ugyanis a szerencsejátékok nyertesei általában inkognitóban maradnak. "Csak az Egyesült Államok néhány államában és Ausztráliában szerepel a játékok szabályzatában, hogy, ha a játékszervező úgy kívánja, akkor a játékosnak vállalnia kell a nyilvánosságot" - fogalmazott a lapnak Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. Hogy a nyertesek általában mire költik a pénzt, az is kiderül a Figyelőből.

Hanganyag: Seres Gerda