eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Hamarosan egy új párt rendezi át a hazai politikát"

A HVG arról ír, hogy a 2004-es EU-csatlakozás óta több mint félezer uniós állampolgárt utasítottak ki Magyarországról. A lapból azt is megtudhatja, milyen indokkal lehet valakit kiutasítani.

Több mint 500 uniós állampolgárt utasítottak ki 2004 májusa óta Magyarországról, bár a szabad tartózkodás joga miatt ez csak igen szűk körben lehetséges - írja a HVG. A fővárosi Blaha Lujza téren késelő, 12 éves, román állampolgárságú fiú esete is jelzi, hogy nem egyszerű az uniós bűnelkövetőktől megszabadulni. A fiú tettéért azért nem volt kiutasítható, mert gyermekkorú, tehát nem büntethető, márpedig a közösség országainak polgárai esetében ez előfeltétel. Idegenrendészeti kiutasításról pedig csak akkor lehetett volna szó, ha az - mint a szabályok fogalmaznak - kifejezetten az ő érdekében történik. Hogy ezen felül milyen indokokkal lehet valakit kiutasítani, kiderül a hetilapból.

A Heti Válasz Pálffy Istvánnal közöl interjút. A híradós szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése újat hozott ugyan a politikában, de a médiában, a híradózásban nem. Ami elhangzik, annak jó, ha a fele valós tény - teszi hozzá. Pálffy István, aki a UPC felmérése szerint a legkedveltebb híradós, azt mondja: hamarosan egy új párt rendezi át a hazai politikát. Az interjút a Heti Válaszban olvashatják.

A Figyelő minden idők legnagyobb lottónyereményeit és -nyerteseit veszi számba. A lap úgy fogalmaz: a személyiség érettségétől függ, hogy fel tudja-e dolgozni a nyertes az anyagi sikert. Valószínűleg sohasem tudjuk meg, ki adta fel azt a lottószelvényt, amivel a január 19-i sorsoláson minden idők harmadik legnagyobb hazai nyereményéhez, 2 milliárd 356 millió forinthoz jutott, Magyarországon ugyanis a szerencsejátékok nyertesei általában inkognitóban maradnak. "Csak az Egyesült Államok néhány államában és Ausztráliában szerepel a játékok szabályzatában, hogy, ha a játékszervező úgy kívánja, akkor a játékosnak vállalnia kell a nyilvánosságot" - fogalmazott a lapnak Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. Hogy a nyertesek általában mire költik a pénzt, az is kiderül a Figyelőből.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×