Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Reagálások Orbánra: \"a szocializmus hazugságainak továbbfűzése\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz harmadszorra csapja be a választóit a kormánybuktatás illúziójával, továbbfűzi a szocializmus hazugságait, és semmi újat nem mond - így reagáltak a parlamenti pártok Orbán Viktor pártelnök beszédére.

A MSZP népszavazási kampányának irányítója szerint a Fidesz harmadszorra ígér kormánybuktatást, és harmadszorra "vágja át a saját híveit".

Juhász Ferenc emlékeztetett: Orbán Viktor a 2006-os önkormányzati választást a parlamenti voksolások harmadik fordulójának tekintette, és 72 órás ultimátumot adott kormányfőnek a távozásra.

A párt elnökhelyettese elmondta: az ellenzéki pártelnöknek ideje lenne bevallania, hogy a népszavazás mint kormánybuktatás már most megbukott, mert az nem változtat a kabinet helyzetén.

Hozzátette ugyanakkor, hogy egy érvényes és eredményes népszavazás esetén a kabinet megteszi a szükséges korrekciókat, Juhász Ferenc szerint viszont a Fidesznek javaslatot kell tennie arra, hogy honnan kerítené elő az egészségügyből és az oktatásból így kieső forrást.

"A szocializmus hazugságai"


Az SZDSZ szerint Orbán Viktor a hétfői beszédében a szocializmus hazugságait fűzte tovább.

Kóka János pártelnök a közleményében kifejtette, a szocializmus hazugsága, hogy ingyenes az oktatás, holott hallgatónként milliós költségei vannak egy diák felsőoktatási tanulmányainak, és az is, hogy ingyenes az egészségügy, miközben százezreket költ az állam egy-egy beteg gyógyítására.

A liberális politikus szerint a népszavazás tétje, hogy az állampolgárok nemet mondjanak a kádárizmusra és az illúziókra.

A Fidesz elnöke semmi újjal nem szolgált a beszédében - mondta az InfoRádió kérdésére a párt szóvivője.

"Semmi újdonság"

Kerék-Bárczy Szabolcs szerint a pozícióhajhász népszavazási kampány során az MSZP a józan ész, a Fidesz meg a felelős döntés nevében szédíti az állampolgárokat.

Ugyanakkor pont ez a két dolog hiányzik Magyarországon nagyon a két párt populista politikájából - tette hozzá.