Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ismét megméretteti magát Keller László

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Időközi önkormányzati választást tartanak január 20-án a Pest megyei Törökbálinton. A polgármesteri posztért 2 jelölt verseng. A képviselőtestület korábban a hatékonyság hiányára oszlatta fel önmagát.

A 18 tagú, ellenzéki többségű képviselőtestület tavaly október 25-én feloszlatta magát, arra hivatkozva, hogy a munkája nem elég hatékony. Így Keller László szocialista polgármester megbízatása is lejárt.

Keller László korábban a távirati irodának elmondta, hogy a döntés kifejezetten a személye ellen indított támadás eredménye. Szerinte a város dolgai jól mentek, a feloszlatás pedig oktalan volt.

Győrfi László, a Fidesz-KDNP frakció vezetője ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy egy éven keresztül próbáltak együtt dolgozni a polgármesterrel, de bebizonyosodott, hogy lehetetlen, mert Keller László a halogatás embere.

17 helyért 53 induló

Most ketten indulnak a polgármesteri posztért: Keller László, az MSZP és a helyi Civil Fórum Egyesület jelöltje, a város előző polgármestere, valamint Turai István, a Fidesz-KDNP jelöltje.

A 17 képviselői mandátumért összesen 53-an versengenek: 5 szervezet jelölt összesen 50 embert, 3-an pedig függetlenek. A jelölő szervezetek között három helyi civil egyesület van, valamint a Fidesz-KDNP és az MSZP, amely a Civil Fórum Egyesülettel fogott össze Törökbálinton.

A 12 ezer lakosú Törökbálinton 10 ezren adhatják majd le a szavazatukat. A választási törvény értelmében, függetlenül a részvételi aránytól, az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot mondhatja magáénak.

Hanganyag: Tenczer Gábor