Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kormányzati negyed: a beruházás megáll, a tervezés folytatódik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormányzati negyed beruházást szünetelteti a kormány, de a tervezés folytatódik - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő kedden Budapesten.

Ahogy Budai Bernadett fogalmazott, a kormánykabinet arról döntött, hogy a kormányzati negyed projektet nem le-, hanem megállítja. A szóvivő hozzátette: a kabinet nem tett le arról a tervéről, hogy a kormányzati negyed építésére kijelölt területen új városközpont jöjjön létre.

A döntéssel kapcsolatban elmondta azt is, hogy a kormányzati negyed projektiroda az év végéig tovább működik, elkészíti a beruházás terveit, majd elszámol, ezt pedig a kormány tervei szerint az Állami Számvevőszék ellenőrizné.

SZDSZ: bölcs döntés

Az SZDSZ üdvözli a kormánykabinet döntését a beruházás megállításáról - közölte Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Bölcs döntést hozott a kormánykabinet - tette hozzá a kisebbik koalíciós párt politikusa.

Horn Gábor kifejtette: továbbra is jó ötletnek tartják a kormányzati negyed létrehozását, ugyanakkor az SZDSZ szerint elfogadható megoldást választott a kormánykabinet.

A főváros bízik benne, hogy egy rendezési pályázat kiírásával a tervezett kormányzati negyed helyén fekvő területek tulajdonosai egy új, megfelelő funkciót találnak a Nyugati pályaudvar és környékének - mondta az InfoRádiónak a kormány döntését követően Ikvai-Szabó Imre városfejlesztési főpolgármester-helyettes.

Fidesz: semmire költötték el a pénzt

A Fidesz szerint a kormány a semmire költött 632 millió forintot, mondta Szíjjártó Péter, a párt kommunikációs vezetője sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, nem meglepő, hogy a kormány a szociális válság közepén nem akar 142 milliárd forintot költeni saját kényelmére.