eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kormányzati negyed: a beruházás megáll, a tervezés folytatódik

A kormányzati negyed beruházást szünetelteti a kormány, de a tervezés folytatódik - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő kedden Budapesten.

Ahogy Budai Bernadett fogalmazott, a kormánykabinet arról döntött, hogy a kormányzati negyed projektet nem le-, hanem megállítja. A szóvivő hozzátette: a kabinet nem tett le arról a tervéről, hogy a kormányzati negyed építésére kijelölt területen új városközpont jöjjön létre.

A döntéssel kapcsolatban elmondta azt is, hogy a kormányzati negyed projektiroda az év végéig tovább működik, elkészíti a beruházás terveit, majd elszámol, ezt pedig a kormány tervei szerint az Állami Számvevőszék ellenőrizné.

SZDSZ: bölcs döntés

Az SZDSZ üdvözli a kormánykabinet döntését a beruházás megállításáról - közölte Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Bölcs döntést hozott a kormánykabinet - tette hozzá a kisebbik koalíciós párt politikusa.

Horn Gábor kifejtette: továbbra is jó ötletnek tartják a kormányzati negyed létrehozását, ugyanakkor az SZDSZ szerint elfogadható megoldást választott a kormánykabinet.

A főváros bízik benne, hogy egy rendezési pályázat kiírásával a tervezett kormányzati negyed helyén fekvő területek tulajdonosai egy új, megfelelő funkciót találnak a Nyugati pályaudvar és környékének - mondta az InfoRádiónak a kormány döntését követően Ikvai-Szabó Imre városfejlesztési főpolgármester-helyettes.

Fidesz: semmire költötték el a pénzt

A Fidesz szerint a kormány a semmire költött 632 millió forintot, mondta Szíjjártó Péter, a párt kommunikációs vezetője sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, nem meglepő, hogy a kormány a szociális válság közepén nem akar 142 milliárd forintot költeni saját kényelmére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×