eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az ónos eső miatt nagyüzem van a mentőknél - képekkel

Már csak az ország középső és keleti részén van harmadfokú, piros meteorológiai riasztás, a tűzoltók is kevesebb segélykérő telefonhívást kapnak - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap kora délután.

Mint fogalmazott, a délelőttihez képest jobb a helyzet az országban. Összesítése szerint a tűzoltók eddig nagyjából ötven riasztást kaptak, elsősorban útról lecsúszott autók vagy veszélyes jégcsapok miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint Észak- és Kelet-Magyarországon, valamint az Észak-Alföldön van harmadfokú időjárási riasztás. Ezeken a területeken továbbra is esik az ónos eső és erős jegesedére kell számítani.

Közép-Magyarországon harmadfokúról másodfokúra csökkent a riasztás, míg a Nyugat-Dunántúlon elsőfokúra mérséklődött a meteorológiai riasztás.

A meteorológiai előrejelzés szerint a nyugat-dunántúli régióból lassan kiszorul a csapadékzóna és a hőmérséklet is 0 fok fölé emelkedett.

Folyamatosan hívják a mentőket

Reggel óta nagyüzem van az Országos Mentőszolgálatnál, az ügyeletre folyamatosan érkeznek bejelentések elcsúszásos balesetekről - közölte Pfahler Pál szolgálatvezető főorvos vasárnap délelőtt.

Tájékoztatása szerint Budapesten illetve a közép-magyarországi régióban nagyjából nyolcszor annyi a munkájuk, mint általában, kora délutánig 450 balesethez riasztották őket országszerte.

Pfahler Pál azt tanácsolta, hogy aki teheti, a csúszós járdák, utak miatt nem menjen az utcára.

Aki teheti, maradjon otthon

Az ónos eső és a csúszós utak ellenére nem történt komoly baleset az országban tegnap délután óta - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor azt javasolja, hogy a Dunántúl jelentős részén, az ország középső területein és Észak-Magyarországon - ha nem feltétlenül szükséges - ne induljanak útnak!

Dobson Tibor hozzátette: a jeges utakon a mentőautók is lassabban tudnak haladni. Igyekeznek azokat előrevenni, akik közterületen sérülnek meg, hogy minél kevesebbet kelljen a hidegben várakozniuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×