eur:
388.97
usd:
363.35
bux:
68165.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Navracsics: "A reform szót fegyverként használja a kormány"

Ami Magyarországon most történik, az nem reform, Európában ez sehol sem így történik - mondta Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője kiemelte: kampányszámlákat vezetne be a párt, hogy átláthatóbbá váljon a kampányfinanszírozás. Hozzátette: az ellenőrzést az Állami Számvevőszék szerepének megtartása mellett parlamenti bizottságokra bíznák.

Ami Magyarországon most történik, az nem reform - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Navracsics Tibor.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kiemelte: a reform szót fegyverként használja a kormányzat az ellenzékkel szemben az elmúlt másfél-két évben.

Lehetne valódi reformokat végrehajtani, de nem így, módszertanilag és döntéshozatalilag sem - hangsúlyozta az ellenzéki politikus. Navracsics Tibor szerint Európában sehol sem így csinálják a reformokat, ahogy a Gyurcsány-kormány próbálja véghezvinni.

A Margaret Thatcher volt brit kormányfő és Nicolas Sarkozy francia elnök által végrehajtott úgynevezett élcsapat jellegű reformokhoz nincs meg a szükséges legitimációja és nagy parlamenti többsége a magyar kormánynak - közölte a Fidesz frakcióvezetője.

Navracsics Tibor hozzátette: az ötpárti tárgyalások, a nemzeti kerekasztal használható lett volna, ám a kormányzat nem ezt az utat választotta.

A sajátos magyar modell

Magyarország a két használható és bevett modellnek a rossz elemeit ötvözte, és ebből kreált egy sajátos magyar modellt - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

A kampányfinanszírozás átláthatósága érdekében kampányszámlákat kell bevezetni, amelyeket egy parlamenti bizottság ellenőrizhetne - emelte ki a Fidesz programjának egyik elemét a frakcióvezető, hozzátéve: az Állami Számvevőszék ellenőrzési jogosítványa megmaradna a kérdésben.

Az ellenzéki politikus úgy vélte: a kérdésben hamarosan konszenzusos megoldás is létrejöhet, a benyújtott törvénytervezetről tartanak a parlamenti pártok közötti egyeztetések.

Navracsics Tibor kiemelte: azt szeretnék, ha a kampányszámlákat már a 2010-es választási kampányban kötelezővé tennék.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×