eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A hűségkártyákat is vizsgálhatja az APEH

Akár a kereskedelmi láncok vásárlócsalogató hűségkártyáiról is adatot gyűjthet az APEH. Ha egy magánszemély ellen vagyonosodási vizsgálat folyik, akkor az adóhatóságnak a törvények szerint joga van bekérni a kereskedőtől a gyanús költségek igazolását.

A Népszabadság azt írja, hogy drasztikusan nőtt az agrártermékek felvásárlási ára az elmúlt egy évben. Mire azonban az élelmiszerek a boltokba kerültek, harmadára olvadt a drágulás, amely még így is 11,6 százalékos. Az árakat az ázsiai étvágy és az aszály növeli.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy adott esetben akár a kereskedelmi láncok vásárlócsalogató hűségkártyáiról is adatot gyűjthet az APEH. A szervezet szóvivője a lapnak elmondta: ha egy magánszemély ellen vagyonosodási vizsgálat folyik, akkor az adóhatóságnak a törvények szerint joga van bekérni a kereskedőtől a gyanús költségek igazolását.

Az Index.hu idézi a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesülete olvasható, hogy majdnem minden második buszt ki kéne vonni a budapesti forgalomból csúcsidőn, ha a főváros ragaszkodik ahhoz, hogy a BKV-nak a jövő évre tervezett 8,15 milliárd forintos hiányát járatritkításokkal akarja megspórolni. A szervezet számításai szerint, csúcsidőn kívül 42%-kal kevesebb busz indulhatna el, és a bevételkieséssel még nem is számoltak. A BKV már vizsgálja a VEKE számítását.

A Világgazdaság számol be arról, hogy a közbeszerzési tender kiírója köteles lesz bejelenteni a Gazdasági Versenyhivatalnak, ha a benyújtott ajánlatok vizsgálata alapján az a gyanúja támad, hogy a pályázók kartelleznek. Legalábbis így módosítanák a közbeszerzési törvényt. A versenykorlátozó megállapodások és a gazdasági erőfölénynyel való visszaélések igen gyakoriak e piacon. Sokak szerint ezen a területen csak akkor javulhat látványosan a helyzet, ha a pályáztatót ily módon is felelőssé teszik a tender tisztaságáért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×