Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kisgyermek halt meg a mandulaműtét után Kaposváron

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Meghalt egy négyéves kisfiú a kaposvári kórházban néhány nappal azután, hogy mandulaműtétet végeztek el rajta. Az intézményben teljes körű belső vizsgálatot rendeltek el. A szerdán történt halálesetről a Somogyi Hírlap számolt be csütörtöki számában.

A Kaposi Mór Oktató Kórház tájékoztatása szerint a négyéves gyermek november 23-án esett át mandulaműtéten a fül-orr-gégészeti osztályon, november 25-én pedig "szövődménymentes korai műtéti szak után" hazaengedték.

Másnap a kontrollvizsgálaton megfelelő műtét utáni állapotot láttak, szövődményt nem észleltek.

Ugyanakkor a szülők panasza miatt - miszerint nem eszik, nem iszik a gyermek - a kisfiút felvették a gyermekosztályra, hogy a folyadékháztartása rendben legyen.

November 27-én a gyermekosztályon történő ellátás második napján - a déli órákban - a kisfiúnál hirtelen "masszív artériás vérzés lépett fel".

Az akut artériás vérzés, majd az azt követően fellépő légzési elégtelenség és keringés összeomlás miatt a gyereket újra kellett éleszteni, majd ismét megműtötték.

A 12 órás "komplex intenzív kezelés" és a megismételt újraélesztés ellenére a gyermek november 28-án meghalt - ismertette a részleteket a kórház vezetése.

Mint írták: az intézmény menedzsmentje teljes körű belső vizsgálatot rendelt el és igazságügyi orvos szakértői boncolásra kerül sor. További intézkedéseket ennek ismeretében hoznak.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a család még nem tett feljelentést a történtek miatt, a rendőrség hivatalból vizsgálja az esetet.

A szakértői jelentés birtokában csütörtökön délután döntenek arról, hogy indítanak-e nyomozást - tette hozzá.