eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kisgyermek halt meg a mandulaműtét után Kaposváron

Meghalt egy négyéves kisfiú a kaposvári kórházban néhány nappal azután, hogy mandulaműtétet végeztek el rajta. Az intézményben teljes körű belső vizsgálatot rendeltek el. A szerdán történt halálesetről a Somogyi Hírlap számolt be csütörtöki számában.

A Kaposi Mór Oktató Kórház tájékoztatása szerint a négyéves gyermek november 23-án esett át mandulaműtéten a fül-orr-gégészeti osztályon, november 25-én pedig "szövődménymentes korai műtéti szak után" hazaengedték.

Másnap a kontrollvizsgálaton megfelelő műtét utáni állapotot láttak, szövődményt nem észleltek.

Ugyanakkor a szülők panasza miatt - miszerint nem eszik, nem iszik a gyermek - a kisfiút felvették a gyermekosztályra, hogy a folyadékháztartása rendben legyen.

November 27-én a gyermekosztályon történő ellátás második napján - a déli órákban - a kisfiúnál hirtelen "masszív artériás vérzés lépett fel".

Az akut artériás vérzés, majd az azt követően fellépő légzési elégtelenség és keringés összeomlás miatt a gyereket újra kellett éleszteni, majd ismét megműtötték.

A 12 órás "komplex intenzív kezelés" és a megismételt újraélesztés ellenére a gyermek november 28-án meghalt - ismertette a részleteket a kórház vezetése.

Mint írták: az intézmény menedzsmentje teljes körű belső vizsgálatot rendelt el és igazságügyi orvos szakértői boncolásra kerül sor. További intézkedéseket ennek ismeretében hoznak.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a család még nem tett feljelentést a történtek miatt, a rendőrség hivatalból vizsgálja az esetet.

A szakértői jelentés birtokában csütörtökön délután döntenek arról, hogy indítanak-e nyomozást - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×