Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A művészetet és az üzletet közelítik a BKF-en

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Art&Business néven új szak indul a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán. A diplomásoknak szóló, a Szépművészeti Múzeummal közösen indítandó képzés célja, hogy a művészeti vagy a gazdasági területen dolgozók átfogó oktatást kapjanak mindkét témakörben.

A főiskola vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta: érzékelték a piacon, hogy van olyan szakemberek iránt igény, akik képesek hidat alkotni a művészet világa és a vállalati szféra között.

A nagyvállalatoknak szükségük van olyan szakemberekre, akik megtalálják azokat a támogatási lehetőségeket, amelyek illenek a vállalat profiljához, küldetéséhez. A kulturális intézmények menedzsmentje számára pedig biztosítjuk, hogy találkozzon a vállalati szemlélettel, gondolkodással - fogalmazott Kiss Pál István.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Art&Business szaka másoddiplomát ad, a képzésre minimum főiskolát végzett embereket várnak, főként a művészeti, a társadalom- és gazdaságtudományi területekről.

A főiskola vezérigazgatója szerint a végzettek el tudnak majd helyezkedni a kulturális intézményeknél, illetve olyan vállalatoknál, amelyek fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalás kérdését.

Jelentkezni január 31-ig lehet, a képzés február elején indul, minimum húsz, maximum ötven emberrel.

Élen járók

A képzés elindításában a főiskolával együttműködő Szépművészeti Múzeum főigazgatója szerint szinte minden kulturális intézményben szükség van olyan szakemberekre, akik értik az üzleti szféra működését is.

Baán László úgy véli: a Szépművészeti Múzeum éppen abban járt elöl, hogy rájött, miként tudja a szponzorok számára érdekessé tenni az intézményt.

Hanganyag: Seres Gerda