Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csepp a megvesztegetések tengerében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Januártól az ügyvédek ellenőrizhetik a náluk céget alapító vagy lakást vásárló emberek igazolványainak valódiságát a központi adatbázis segítségével - írja a Népszabadság. A közjegyzőknek már kötelező lesz ez az ellenőrzés. Az informatikai rendszer indítását januárra ígérik, igaz, pénzt még nincs rá.

Pluszforrást kér a jövő évi költségvetési előirányzathoz az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és az ottani szakszervezet vezetője, szerintük ugyanis enélkül elbocsátásokra lehet szükség, és romolhat az ellátás színvonala - olvasható a Magyar Nemzetben.

Az Egészségügyi Minisztérium nem tart ettől, és a betegszállítási feladatok csökkenésével magyarázza az ideinél alacsonyabb költségvetési támogatást. A tervek szerint az idei 24 milliárd forint helyett jövőre 22,9 milliárd forintból kellene gazdálkodnia a mentőszolgálatnak.

Csak csekély eredményt hozott az OECD éppen tíz évvel ezelőtt megkötött korrupcióellenes kódexe, hiszen világszerte csak igen kevés megvesztegetési ügyet sikerült feltárni. Tíz év alatt mindössze harminc céget vagy üzletembert ítéltek el a világon az egyezmény alapján, ez pedig csak csepp a megvesztegetési ügyletek tengerében.

A korrupciós esetek leleplezésében az Egyesült Államok jár az élen, ott 67 ügyben emeltek vádat. A második helyet - 18 esettel - Magyarország foglalja el - közli a Világgazdaság.

Egy jött, egy ment - így foglalható össze az idei téli szezon legnagyobb változása Ferihegyen a portfolio.hu elemzése szerint.

A SkyEurope távozása lényegesebb átrendeződéseket nem okozott a magyar piacon, viszont a Ryanair ferihegyi megjelenése számos célállomással bővítette a repülőtér kínálatát.

A portál áttekinti, hogy mely célállomások érhetők el a 2007/2008-as téli szezonban Ferihegyről, mely városok kerültek ki a téli kínálatból, és milyen főbb változások történtek a légi közlekedési piacon.

A lakosság által is könnyedén kiaknázható megújuló energiaforrások egyike mindenképpen a Nap, melynek energiáját napkollektorok vagy elemek segítségével használhatjuk melegvíz vagy éppen elektromos áram előállítására.

Azok számára, akik vállalják az alternatív energia ezen formájának használatával együtt járó több százezres, esetenként több millió forintos kezdeti költséget, fontos kérdés, hogy a befektetett pénz megtérül-e valaha, illetve pozitív hatással lesz-e erőfeszítésük ingatlanuk értékesíthetőségére. Erről ír a penzcentrum.hu.