eur:
389.45
usd:
364.37
bux:
68071.14
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mikola: Kabaré, de támogatjuk

A Fidesz nem nyújt be egyetlen módosító indítványt sem az egészségbiztosítókról szóló törvénytervezethez - mondta az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke. Mikola István hozzátette: a több-biztosítós rendszerrel kapcsolatos vita mára kaotikussá és követhetetlenné vált.

Elkészült a Fidesz tízpontos javaslatcsomagja, amelyben egy nemzeti egészségbiztosítási pénztár alapelveit fogalmazták meg, ám ezt, a jelenlegi kaotikus időszakra való tekintettel, nem nyújtják be az Parlamentnek - mondta Mikola István, az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának alelnöke.

A politikus felelőtlen játszadozásnak nevezte a több-biztosítós törvénytervezet ügyében kialakult vitát, amely véleménye szerint már követhetetlen az emberek számára.

"Közben megjelennek milliós hirdetések. Horváth Ágnes mosolyog: 'Jár önnek a jobb'. Nagyon előnytelen a fotója, legalább 20 kilóval többet mutat - nem is értem hogy engedte át ezt a fényképet - mint a valóságban. Csupa csodálatos, az embereket megtévesztő hír, milyen jó lesz, hogyha ezt az egészségbiztosítási törvény-tervezetet törvénnyé fejlesztik, avanzsálják" - példálózott egy újságcikkel a Fidesz parlamenti képviselője.

Kabaré

Mikola István kitért az MSZP-s Tóth Károly az ügyben benyújtott módosító javaslatára is, amely a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésére irányult. Ez, a képviselő szerint már a kabaré kategóriájába tartozik, de támogatják.

A Fidesz tízpontos javaslatcsomagját a képviselő nem részletezte, de hétfőn az InfoRádió felvetésére elismerte: a párt javaslata is regionális szintre vinné az ellátás egy részét, ugyanakkor egységes nemzeti egészségbiztosítási pénzalappal számol, vagyis megmaradna a szolidáris egészségbiztosítás.

A politikus hozzátette: nem kívánnak semmilyen módon asszisztálni a társadalombiztosítási rendszer változtatásához, így nem nyújtanak be egyetlen módosító indítványt sem a törvénytervezethez, a vitában azonban természetesen részt vesznek.

Nincs is?

Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke szerint a Fidesznek nincs is alternatív javaslata.

"A kaotikus helyzetet a Fidesz idézte elő azzal, hogy hamis állításokkal terjeszt az emberekben, civil szervezetekben bizonytalanságot" - reagált Kökény Mihály arra a felvetésre: a Fidesz a jelenlegi kaotikus helyzet miatt nem nyújtja be javaslatát.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke hozzátette, Tóth Károly nem egyeztette a szocialista frakcióval módosító javaslatát, de pártjukban minden képviselő megfogalmazhatja egyéni véleményét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×