eur:
390.67
usd:
366.13
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Válaszok hiányában elutasították a kormányzati negyed terveit

Elutasította a kormányzati negyedre vonatkozó terveket a fővárosi önkormányzat városfejlesztési bizottsága. Ughy Attila, a testület fideszes elnöke elmondta: a tervezők nem tudtak választ adni számos kérdésre, például arra, hogy a 2-es villamost hogy vezetnék tovább a Báthory utcán a Nyugati felé.

Elutasította a kormányzati negyeddel kapcsolatos fővárosi szerkezeti kerettervre vonatkozó módosítást a Fővárosi Önkormányzat városfejlesztési bizottsága - mondta az InfoRádiónak a testület elnöke.

Ughy Attila kifejtette: a döntés oka az volt, hogy nem lehet látni, mivé alakul a terv, és a bizottság tagjainak kérdéseire sem tudtak megnyugtató válaszokat adni a terv készítői.

Nem tudtak választ adni arra, hogy milyen szinten áll a 47-es, 49-es villamos és a 14-es villamos összekötésének, valamint a 2-es villamosnak a Báthory utca és a Podmaniczky utca vonaláig való felhozásának terve - közölte a városfejlesztési bizottság elnöke.

Nem tudtak mondani arról sem semmit, hogy Ferdinánd híddal mi lesz, és hogyan váltják ki a zöldterületeket - tette hozzá Ughy Attila.

A testület elnöke elmondta, hogy a tervek szerint a Nyugati pályaudvar régi Eiffel-csarnokában a VIP-szintű fogadáson kívül más nem maradna.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×