Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tasnádi ügyében bajban van a védelem?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gondban lesznek a Tasnádi Pétert közepesen beszámíthatatlannak minősítő szakértők, ugyanis az egykori vállalkozó egyáltalán nem kóros elmeállapotú - derül ki abból a szakvéleményből, amelyet holnap ismertetnek a Fővárosi Bíróságon.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a bűnszervezetben elkövetett bűncselekményekkel vádolt ismert személyiség és társai elleni perben újonnan kirendelt szakértő több ponton nem ért egyet kollégáival, így gondban lehetnek majd azok, akik közepesen beszámíthatatlannak minősítették a vállalkozót.

Kéttucatnyi olyan, egyedi uniós támogatásra számot tartó terv van, amelyekre a szakértői intés ellenére pénzt ígért a kormány nyáron - írja a Népszabadság.

Több probléma vetődhet fel a Budavári Palotát illetően - ismét napirendre kerülhet a Várbazár eladása -, valamint a pécsi megaprojekttel és a társadalompolitikai fejlesztésekkel kapcsolatban is. A helyzetet az állami vagyon év végi, januári "vándorlása" is nehezíti.

Európa legszigorúbb otthonszülési törvényének tartják a magyar bábák és a Társaság a Szabadságjogokért az egészségügyi tárca otthonszülést szabályozó javaslatát. A tárca mintha defenzívába kényszerült volna: múlt hét óta azt hangsúlyozza, hogy ez még nem készült el a végleges verzió. Az Index megszerezte a javaslatot, és véleményeztette egy bábával.

Bár politikai akadálya legfeljebb elvben lehet annak, hogy az EU-hoz 2004-ben csatlakozott országok a schengeni övezet tagjaivá válhassanak, a gyakorlati részleteken még van mit finomítani - írja a Napi Gazdaság.

A vámhatóságnak a határátkelőhelyek akadálymentesítését be kell fejeznie, majd át kell adnia azok vagyonkezelését. A létesítményeket viszont úgy kell a jövőben hasznosítani, hogy ha szükséges, akkor a határellenőrzést ismét vissza lehessen állítani.

A lap szerint a schengeni övezethez való csatlakozáshoz szükséges feltételek teljesítésében Magyarország sokáig az élen járt a most belépő kilenc ország között.

Nem produkáltak túl fényes eredményeket az első háromnegyed évben a hazai hitelintézetek: a szektor adózott nyeresége 292,4 milliárd forintot ért el, ez alig több mint öt százalékkal nagyobb a bázisidőszakinál - olvasható a Világgazdaságban.

A pénzügyi felügyelet adatai szerint a korábbi évekhez hasonlóan most is inkább a hitelezés húzta a bankokat, a kihelyezések állománya kétszer gyorsabban nőtt a bevételekénél.

A Pénzcentrum arról közöl összeállítást, hogy mit szabad és mit nem tanácsos tenni vagy mondani egy állásinterjún. Kiderül például, hogy valóban olyan fontosak-e a külső adottságok, illetve, hogy döntő lehet-e az első benyomás.

Hanganyag: Seres Gerda