eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Új Magyar Faluprogram indul

Mintegy 4-5 ezer milliárd forint közötti fejlesztés valósulhat meg a magyar falvakban az Új Magyar Faluprogram keretében az uniós költségvetési időszak végéig, vagyis 2013-ig.

Az MSZP-frakció agrár- és vidékfejlesztési munkacsoportjának vezetője, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke elmondta: a program a magyar vidék felzárkóztatását célozza és elsősorban a munkahelyteremtésre, az esélyegyenlőségre, a vidéki életminőség javítására, a hagyományőrzésre koncentrál.

Herbály Imre emlékeztetett arra: a megvalósítandó fejlesztésektől függően 20-50 százalékos önerő szükséges egy-egy pályázat elnyeréséhez.

A többi között a mezőgazdasági üzemek korszerűsítésére, gépek, berendezések vásárlására, informatikai eszközök fejlesztésére, az állattartó telepek korszerűsítésére 624 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre.

A mezőgazdasági termékek értéknövelésére, vagyis az élelmiszer-feldolgozás korszerűsítésére, illetve a bio-üzemanyagok előállításának elősegítésére mintegy 66 milliárd forint fordítható - mondta a szocialista politikus.

Herbály Imre hangsúlyozta, hogy a fiatal gazdálkodók tevékenységének elindítását a program keretében 9 milliárd forinttal lehet támogatni - mondta az MSZP szakpolitikusa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×