eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Pénzt gyűjt a pásztói kórház, hogy működőképes maradhasson

A Nógrád megyei Pásztói kórháza a lakosság, az önkormányzatok és a vállalkozók segítségét kéri 70 milliós hiánya megszüntetéséhez, hogy működőképes maradhasson; november első hetében mindenkihez elküldenek egy tájékoztató levelet és egy befizetési csekket.

A levelet, amelyben azt kérik, ki-ki erejéhez mérten támogassa a pásztói Margit Kórházat, 16 ezer példányban juttatják el a térség 26 településén élők háztartásaiba, a civil, a vállalkozói és a közszféra szereplőihez - mondta Boczek Tibor a kórház igazgató-főorvosa, aki hozzátette: ha a meglévő 70 millió forintos hiánnyal zárnák az évet, a kórház csődközeli helyzetbe kerülne.

2007 januárjáig az intézmény nem volt veszteséges. Áprilistól viszont a 175 aktív ágy száma 20-ra csökkent, emellett 155 krónikus ágyat kell fenntartani. A finanszírozás során az egészségpénztár 317 millió forinttal biztosított kevesebbet, mint korábban.

Boczek Tibor elmondta: a különböző intézkedések, köztük a létszámleépítések következtében a gazdálkodási egyensúly helyreállt, a veszteségtermelést sikerült megállítani, de a hiányt önerőből nem tudják tovább csökkenteni.

Az igazgató sikernek nevezte az egynapos sebészet beindítását, a tervezett ortopédiai sebészet beindítását viszont nem támogatta a minisztérium.

A szaktárca által szétosztott 25 milliárd forintból Pásztó 6,7 millió forintot kapott - emlékeztetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×