Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pénzt gyűjt a pásztói kórház, hogy működőképes maradhasson

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nógrád megyei Pásztói kórháza a lakosság, az önkormányzatok és a vállalkozók segítségét kéri 70 milliós hiánya megszüntetéséhez, hogy működőképes maradhasson; november első hetében mindenkihez elküldenek egy tájékoztató levelet és egy befizetési csekket.

A levelet, amelyben azt kérik, ki-ki erejéhez mérten támogassa a pásztói Margit Kórházat, 16 ezer példányban juttatják el a térség 26 településén élők háztartásaiba, a civil, a vállalkozói és a közszféra szereplőihez - mondta Boczek Tibor a kórház igazgató-főorvosa, aki hozzátette: ha a meglévő 70 millió forintos hiánnyal zárnák az évet, a kórház csődközeli helyzetbe kerülne.

2007 januárjáig az intézmény nem volt veszteséges. Áprilistól viszont a 175 aktív ágy száma 20-ra csökkent, emellett 155 krónikus ágyat kell fenntartani. A finanszírozás során az egészségpénztár 317 millió forinttal biztosított kevesebbet, mint korábban.

Boczek Tibor elmondta: a különböző intézkedések, köztük a létszámleépítések következtében a gazdálkodási egyensúly helyreállt, a veszteségtermelést sikerült megállítani, de a hiányt önerőből nem tudják tovább csökkenteni.

Az igazgató sikernek nevezte az egynapos sebészet beindítását, a tervezett ortopédiai sebészet beindítását viszont nem támogatta a minisztérium.

A szaktárca által szétosztott 25 milliárd forintból Pásztó 6,7 millió forintot kapott - emlékeztetett.