eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kósa: "Ez a történet véget ért"

Ez a kormány megbukott, Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania - nyilatkozta az InfoRádióban a Fidesz alelnöke.

Kósa Lajos szerint a kabinet megbukott, legitimációját teljesen elvesztette, és olyan mértékben vált hiteltelenné, amennyire "egy kormány egy demokráciában hiteltelenné tud válni".

"Az, hogy a miniszterelnök úr nem mond igazat, az már annyira közhelyszerű, hogy szinte már kínos emlegetni" - tette hozzá.

A fideszes politikus közölte: az is bebizonyosodott, hogy Gyurcsány Ferencnek nincs elképzelése az ország kormányzásáról, gazdaság- és társadalompolitikája nem koherens; jelenleg az ország szétverése folyik.

Nem lehet miniszterelnök az, aki nem tudja az orvosságot az ország bajaira - mondta Kósa Lajos.

Egyre csak csökkennek a bérek, az adók pedig emelkednek. Ez a történet véget ért - fűzte hozzá.

Olyan összefogásra van szükség, amely túlmutat a pártokon, hogy a választók legszélesebb köre tegye világossá: ennek a kormánynak mennie kell. Nem az MSZP-nek, nem a baloldali szavazóknak, hanem ennek a kurzusnak - jelentette ki az alelnök.

Véleménye szerint a kormány nem tartja be a demokrácia alapelveit, mert "azonosítószám nélkül nem küldünk az utcára rendőrt, engedély nélkül nem lövünk gumilövedékkel a tömegbe".

A demokrácia írott és íratlan szabályait annyiszor hágta át a kormány, hogy el sem lehet mondani - tette hozzá Kósa Lajos.

Az, hogy most nem volt utcai zavargás az isteni szerencse, nem a kormány hitelén múlt. Gyurcsány Ferenc bárhova is megy az országban, kifütyülik az emberek - hangoztatta.

Soha nem volt regnáló miniszterelnök ilyen mélyen, mint ő. Ha kicsi belátás lenne benne, lemondana - mondta a Fidesz alelnöke.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×