eur:
390.7
usd:
366.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Keddtől káosz lesz az M1-M7 autópálya közös szakaszán

Jövő kedden lezárják az M7-es autópálya első öt kilométeres szakaszát, mert megkezdik a Balaton felé vezető oldal burkolat-felújítását.

A forgalmat az M1-esre és az M0-ás autóútra terelik. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közlése szerint az M7-es szakaszát mintegy 270 millió forintból újítják fel.

Mivel a beruházás a törökbálinti csomópont felhajtó ágának burkolatcseréjére is kiterjed, ezért annak jobb oldalát is lezárják a rekonstrukció teljes idejére.

A munkálatok várhatóan szeptember 18-ig tartanak, és több fázisra bonthatók. Az első, mintegy tíz napos periódus a jobb pálya teljes lezárásával és a terelés kiépítésével indul, amelynek során a forgalmat az M1-M7 közös szakasz végénél három szűkített sáv továbbvezetésével az M1-es autópályára irányítják. A járművek az M0-s autóúton térhetnek vissza az M7-es autópályára.

A második periódus szeptember 1-jén kezdődik. Ekkor a forgalmat részben továbbra is az M1-es autópályára terelik, részben az M7-es autópálya előző sávján vezetik tovább, majd a 13-as kilométerszelvénynél a bal pályára irányítják. Az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalára való visszatérés az első esetben az M0-s autóúton, a második esetben a 17. kilométerszelvénynél lesz lehetséges.

Mivel a beruházás a törökbálinti csomópont felhajtó ágának burkolatcseréjére is kiterjed, ezért annak jobb oldalát is lezárják a munkálatok teljes idejére.

Winkler-Virág András, az Állami Autópálya-kezelő Zrt. szóvivője az InfoRádiónak elmondta: az autósoknak érdemes a kitelepített webkamerák képeit interneten megnézni, és call centereken keresztül is értesülhetnek az aktuális forgalmi viszonyokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×