eur:
390.19
usd:
365.67
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Jövő keddtől fokozódhat a káosz: lezárják a Szabadság hidat

Jövő októberig lezárják a Szabadság hidat a villamosok és a gépjárműforgalom elől augusztus 20-án délutántól. A teljes rekonstrukció ideje alatt kizárólag a gyalogosok használhatják a hidat - tudta meg az InfoRádió Dancs Gábortól, a Fővárosi Önkormányzat közlekedési tanácsnokától. A Fidesz közlekedési szakértője szerint sokkal hamarabb szükség lett volna a Szabadság híd rekonstrukciójára, és nem egyszerre kellett volna mindent lezárni.

Jövő keddtől 2008 október végéig lezárják a járművek elől a Szabadság hidat - közölte az InfoRádióval a Fővárosi Önkormányzat közlekedési tanácsnoka. A Fidesz közlekedési szakértője szerint sokkal hamarabb szükség lett volna a Szabadság híd rekonstrukciójára, és nem egyszerre kellett volna mindent lezárni.

Dancs Gábor kiemelte, hogy gyalogosan lehet közlekedni a hídon a lezárás idején is. Hozzátette: az augusztus 20-i tűzijáték után este tíz órától is át lehet menni a hídon.

A 47-es és a 49-es villamosok utasait továbbra is pótlóbuszok viszik a budai oldalon - közölte a közlekedési tanácsnok.

Dancs Gábor kiemelte: a 18-as, az 56-os és az 59-es villamosok meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgytől Budafokig járnak augusztus 21-étől, valamint lesz egy új villamos-járat is, 41/A számmal.

A főváros célja, hogy az emberek az autók helyett inkább tömegközlekedési eszközöket használják - tette hozzá.

Szálka: Ütemezni kellett volna az építkezést

Hamarabb lett volna szükség a Szabadság híd rekonstrukciójára - vélekedett a Fidesz közlekedési szakértője.

Szálka Miklós kiemelte, hogy ütemezni kellett volna a 4-es metró dél-pesti építkezését, nem pedig egyszerre mindent lezárni.

A 15 hónapnál rövidebb idő alatt is el lehetne végezni a munkálatokat, de ennyi idő kell a biztos építkezéshez - tette hozzá.

Szálka Miklós szerint nem tömegközlekedés-barát a főváros szemlélete. Sokkal többet lehetne tenni a nem autós közlekedésért - emelte ki a Fidesz szakértője.

Hanganyag: Koncz Anita és Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×