eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Csapdába kerülhetnek az autósok - nézze meg Ön is!

Igazi egérfogót alakítottak ki hétfő délelőtt feltehetően a hatóság emberei az VIII. kerületi Ötpacsirta utca és Múzeum utca kereszteződésében: az oda érkező autósnak tábla tiltja a jobbra és balra kanyarodást, de hátra sem tolathat egy harmadik behajtani tilos tábla miatt. A negyedik, egyetlen lehetséges útirány egy árokkal és egy kordonnal tartósan le van zárva.

Az InfoRádió már többször beszámolt a Pollack Mihály tér felújításával járó abszurd közlekedési intézkedésekről, így az egymás mellett álló megállni tilos és parkolási zóna táblákról, a mindkét oldalon lezárt Múzeum utcáról, vagy a Bródy Sándor utca óriási dugókat okozó elrekesztéséről.

Hétfő délelőtt az eddigi intézkedések megkoronázásaként a Pollack Mihály térbe torkolló Ötpacsirta utca és a Múzeum utca kereszteződésébe egy munkatársunk szeme láttára két újabb behajtani tilos táblát szereltek fel, háromra növelve a számukat.

A KRESZ-táblák tanúsága szerint egy irányba lehetne továbbhaladni a kereszteződésbe érkező autósoknak: a Pollack Mihály tér felé, ám a már hónapok óta kész díszkő-burkolatot a múlt héten felbontották, ezért egy munkaárok és egy vaskordon zárja el az utat.

Az ELMŰ Zrt. ugyanis a napokban kezdett hozzá egy nagyfeszültségű kábel lefektetéséhez, amelyre az elmúlt három évben, amíg nyitva volt a Pollack Mihály téri mélygarázs építése miatti munkagödör, nem volt ideje.

Kollegánk megkérdezte a táblákat kihelyező, zöld személygépkocsival érkező munkást, hogy mi a tippje, merre lehet továbbhaladni, mire a munkás ujjával az ég felé mutatott.

A főpolgármesteri hivatal sajtóosztálya az InfoRádió kérdésére tudatta, hogy a főváros adott ugyan egy forgalomterelési engedélyt a helyszínre, de abban nem volt arról szó, hogy ennyi behajtani tilos táblát szerelnek fel. Véleményük szerint a kivitelező cég a felelős az ügyben. Az InfoRádió keresi a kivitelező céget.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×