eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Pallai: Belpolitikai vonzata is lesz a nagy-britanniai merényletkísérleteknek

Az angolok higgadtan fogadják az újabb és újabb terrorcselekmények hírét, közben azonban várhatóan újra fellángol a vita arról, hogy az állam milyen mértékben korlátozhatja az egyén szabadságjogait a közösség érdekében - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Pallai Péter újságíró. A BBC volt munkatársa kiemelte: az új brit miniszterelnök több olyan politikust is meghívott a kormányába, akik nyíltan ellenzik az iraki háborút, de ez nem azt jelenti, hogy Gordon Brown rövid időn belül kivonja a brit csapatokat a közel-keleti országból.

Belpolitikai vonzata is lesz a glasgow-i és londoni merényletkísérleteknek - vélekedett Pallai Péter újságíró. A BBC volt munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, hogy a Blair-kormányzat idején élénk vita zajlott arról Nagy-Britanniában, hogy a terrorizmus elleni küzdelem megéri-e az egyéni szabadságjogok további korlátozását, és most ez a vita várhatóan ki fog újulni.

A britek higgadtan és segítőkészen viselkednek a vészhelyzetben is - mondta Pallai Péter.

A BBC volt munkatársa közölte, hogy nem tapasztalt lincshangulatot a 2005-ös robbantások alkalmával, és az IRA robbantásai idején sem lehetett ír-ellenességet megfigyelni. A mostani helyzetben talán erősebb a muszlim-ellenesség - tette hozzá.

Az új brit miniszterelnök több olyan politikust is meghívott a kormányába, akik nyíltan ellenzik az iraki háborút, de ez nem azt jelenti, hogy Gordon Brown rövid időn belül kivonja a brit csapatokat a közel-keleti országból - mondta Pallai Péter.

A BBC volt munkatársa szerint Gordon Brown George Bush amerikai elnök keményvonalas politikájától kíván eltávolodni, és demokrata párti sikerben bízik.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×