eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Draskovics: a hét végéig megállapodhat az MSZP és az SZDSZ

A hét végére megszülethet a megállapodás az MSZP és az SZDSZ között a kormányátalakítás menetéről - véli a közigazgatási reform végrehajtását felügyelő tárca nélküli miniszterjelölt szerint. Draskovics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a mostani változás nem különbözik az előző kormányok átalakításától, annyiban más, hogy ez most a nyilvánosság előtt zajlik.

Vasárnap, a koalíciós egyeztetés napján megegyezik a kormányátalakítás menetéről az MSZP és az SZDSZ - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a közigazgatási reform végrehajtását felügyelő tárca nélküli miniszterjelölt.

Draskovics Tibor szerint nincsenek olyan súlyos ellentétek a két párt elképzelései között, amelyeket kölcsönös kompromisszummal ne lehetne feloldani.

A politikus úgy véli, hogy az olyan szerkezeti kérdésekben mint a kormányzati informatika irányításának átadása vagy egy külgazdasági kormánybiztos kinevezése, kompromisszummal szintét megegyeznek a pártok.

A kormányátalakításban talán az a szokatlan, hogy a nyilvánosság előtt zajlott, erre pedig korábban nem volt példa - közölte Draskovics Tibor.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×