eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A főváros is támogatta Tóth Gábor kinevezését budapesti rendőrfőkapitánnyá

Egyhangú szavazással támogatta Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány-jelölt kinevezését a fővárosi önkormányzat szakbizottsága. Az új rendőrségi vezető kinevezését a főpolgármester is támogatta.

Ellenszavazat nélkül támogatta a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottsága Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány-jelölt kinevezését.

A rendőrfőkapitány-jelölt beszédében kitért arra, hogy nem kell a fővárosiak rendőrségbe vetett bizalmát visszaszerezni, mivel ez nem veszett el, de meg kell erősíteni azt.

Hozzátette: korából és személyiségéből adódóan új szemléletű rendőrséget képzel el, amely megőrzi a kialakult pozitív kezdeményezéseket, mint például a lakótelepi rendőrséget, de mindenkor képes a vele szemben támasztott követelményeknek megfelelni.

Tóth Gábor szerint a lakosság biztonságérzetét a közterületi jelenlét erősítésével lehetne növelni. Mint mondta, a lakossági elvárásokra sokkal érzékenyebb, törvényesen és tisztességesen tevékenykedő rendőrségre törekszik.

A rendőrfőkapitány-jelölt szerint a BRFK egyik legnagyobb problémája jelenleg az, hogy az állományból 753 fő hiányzik, és további 600 fő távozása várható egy éven belül, ezért minden bizonnyal újfajta személyzeti politikát vezet be a kapitányságon.

Fontos szerepe lehet az állomány megtartásában a megfelelő életpálya-kép bemutatásának, az előmeneteli szempontrendszer helyes meghatározásának és a vezetői beosztásokra való kiválasztásnak - tette hozzá Tóth Gábor.

A bizottsági meghallgatás egyébként formális volt, mivel a testület nem vétózhatja meg a budapesti főkapitány-jelölt kinevezését.

Az esemény előtt Demszky Gábor főpolgármester is meghallgatta a jelöltet, és szintén támogatta kinevezését, így várhatóan június 15-én nevezik ki Tóth Gábort Budapest rendőrfőkapitányává.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×