eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Pokorni: "Ez elég snassz"

A Fidesz alelnöke, Budapest XII. kerületének polgármestere szerint kétséges, hogy milyen arányban finanszírozza majd az Európai Unió a 4-es metró építésének költségeit.

Pokorni Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában szkeptikusan nyilatkozott Demszky Gábor főpolgármesternek arról a nyilatkozatáról, hogy az unió a kohéziós alapból finanszírozza majd a rá eső részt.

"Biztos vagyok abban, hogy ő biztos benne" - mondta a fideszes politikus, hozzátéve: ezzel a véleményével kisebbségben van a szabad demokrata főpolgármester.

Pokorni Zoltán szerint kifejezetten kínos, ha Demszky Gábor elmegy Brüsszelbe, tárgyal, majd bejelenti a közösségi finanszírozást, amiről később kiderül: nem igaz, mert az unió nem kötelezte el magát.

A 4-es metró építkezése ma Magyarország legnagyobb beruházása, és egyelőre nem tudni, ki fizeti ki a 400 milliárd forintot- tette hozzá.

A fővárosi közgyűlés azon vitatkozik, hogy a gomb színe jól megy-e majd a hajtókához, amikor a kabát meg sincs - mondta a Fidesz alelnöke.

Egy hónapja beindították a fúrópajzsot fél órára. Elég snassz, hogy ez az egyetlen teljesítményük - vélekedett.

Kimazsolázzák a fiatalokat

Pokorni Zoltán a több-biztosítós rendszerről azt mondta: félőnek tartja, hogy a magánbiztosítók válogatni fognak az emberek között.

Most is lehet kötni kiegészítő biztosítást. A kérdés az, hogy a kasszakulcsot kiengedjük-e a kezünkből. Beszedjük a pénzt az emberektől jövedelemarányosan, majd szétosztjuk egy bizonyos képlet szerint - emlékeztetett a kormány terveire a politikus.

Ennek a képletnek a manipulálásáért fog küzdeni minden biztosító, nem a betegekért, hanem a bürokraták és a politikusok megnyeréséért - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×