eur:
390.68
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Egységes EU-szabályozásért gyűjtenek aláírást a mozgássérültek

Aláírásgyűjtésbe kezd a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, hogy az Európai Unió összes tagállama egységesen szabályozza a fogyatékosság ügyét. A szervezet elnöke elmondta: Magyarországon nincs baj a jogi szabályozással, csak éppen nem tartják be.

A fogyatékos emberek Európában működő szervezetei annak érdekében kezdtek aláírásgyűjtésbe, hogy az ENSZ-keretszabálynál részletesebb, és az uniós tagországokban egységes szabályozás jöjjön létre - mondta az InfoRádiónak a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke.

Az Európai Unió tagországaiban összesen egymillió aláírást kellene összegyűjteni, Magyarországon legalább 20 ezret azért, hogy az új, egységes szabályozás létrejöhessen.

A szervezetek olyan egységes alapszabályozást szeretnének az EU-országokban, amelyektől lefelé nem, csak fölfelé lehetne eltérni - jelentette ki Hegedűs Lajos.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke szerint a magyarországi jogi szabályozás megfelelő, az állam azonban nem tartja be ezeket az előírásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×