eur:
389.12
usd:
361.04
bux:
68088.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A főváros pert fontolgat az útfelújítók ellen

Kártérítési pert fontolgat a főváros több út- és mélyépítő cég ellen, amelyeket korábban a budapesti útfelújítási pályázatok kapcsán, kartellezésen ért a Gazdasági Versenyhivatal. Demszky Gábor főpolgármester nem lát összefüggést abban, hogy az akkor megbüntetett cégek közül több is nyert a 4-es metró állomásépítési tenderein, annak ellenére, hogy az építkezések ára másfél év alatt megduplázódott.

A főpolgármester az InfoRádióban elmondta: a GVH elnöke nemrég levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy kartellezést állapítottak meg a nyolc legnagyobb út- és mélyépítő cégnél.

Demszky Gábor hangsúlyozta: a főváros most megvizsgálja, hogy beperelheti-e a cégeket, kártérítést követelve.

Emellett egyéb szankciót is alkalmaznának, például kizárnák a cégeket a közbeszerzési pályázatokból.

Arra a felvetésre, hogy a vállalkozások közül néhány a 4-es metró építésében is részt vesz, amelynek kapcsán több állomásról is kiderült, hogy elkészítése sokkal több pénzt emészt fel a vártnál, Demszky Gábor azt felelte: a kettő között nincs összefüggés, a versenyhivatal megállapításai csak az útépítésekre vonatkoznak.

Hogy a főváros korábban miért nem foglalkozott az esetleges kartellezéssel, a főpolgármester azt mondta: a lehetőség már korábban is felmerült, akkor azonban nem tulajdonítottak ennek akkora figyelmet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×