eur:
388.97
usd:
363.35
bux:
68165.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Fidesz lemondásra szólította fel az OVB elnökét

Lemondásra szólította fel a Fidesz Szigeti Pétert, az Országos Választási Biztosság elnökét, miután a testület vezetője korábban "nácimosdatással" és "nyilas-mentegetéssel" vádolta Kupper Andrást, a párt volt fővárosi frakcióvezetőjét.

Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnöke nem képes a pártatlanság választási törvényben is rögzített elvét érvényesíteni, ezért le kell mondania - mondta Navracsics Tibor.

Az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője azzal indokolta kijelentését, hogy Szigeti Péter a napokban többekkel együtt jogerősen személyiségi jogi pert vesztett Kupper András volt fővárosi Fidesz-MKDSZ-frakcióvezetővel szemben egy 2005-ben íródott nyílt levél miatt, amelyben az aláírók "nácimosdatással" és "nyilas-mentegetéssel" vádolták a fideszes politikust.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen 800 ezer forintos nem vagyoni kártérítésre kötelezte az aláírókat, köztük Szigeti Péter.

Kupper András 2005-ben nyilatkozatban hívta fel a főváros vezetőinek figyelmét, akik meg akarták ünnepelni Budapest 1945-ös felszabadulásának évfordulóját, hogy a megemlékezés sokak érzékenységét bánthatja, akik számára ez nem felszabadulás, hanem egy újabb megszállás kezdete volt.

A bíróság ítéletében kiemelte: a náci és a nyilas vádak talán a legdurvábbak, amelyeket valakit érhetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×