eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szijjártó: Közpénzből formálnák át a "beteges hazudozó képét"

A Fidesz feszólította a kormányt, hogy ne költsön újabb 104 millió forintot az államigazgatási reform előkészítésére.

Szijjártó Péter szóvivő szerint valójában arról van szó, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő saját pr-jára akar költeni közpénzből.

Mint mondta: ezt a pénzt arra akarják felhasználni, hogy a jelenleg "beteges hazudozó képét" mutató Gyurcsány Ferencet átformálják a közvélemény szemében.

Szijjártó Péter megengedhetetlennek nevezte, hogy közpénzből a miniszterelnök arculatát javítsák, ezért arra szólította fel a kormányt, hogy függessze fel az eljárást.

A politikus szerint felesleges az államigazgatási reformra újabb pénzeket költeni, amikor ezzel a céllal jött létre az Államreform Bizottság, és Sárközy Tamás professzort is ilyen irányú munkával bízták meg.

A szóvivő hozzátette: nem is lehetséges a kiírás szerinti 2,5-3 hónap alatt elvégezni a teljes államapparátus vizsgálatát, és az ország helyzetében nem is érdemes egy ilyen, már-már irreális célra 104 millió forintot költeni.

Azt is kifogásolta, hogy sajtóinformációk szerint a megbízás elnyerésére az a konzorcium a legesélyesebb, amelyet három - szerinte - kormányközeli cég alkot.

MSZP: viszontvád

Az MSZP szóvivője közölte: Orbán Viktor miniszterelnökként egy év alatt költött annyit pr-ra, mint a 2002 és 2006 közötti kormányzat.

Nyakó István szerint kínos, ahogyan Szijjártó Péter botrányt próbál kavarni a történetből.

A szóvivő szerint érdekes az a fejtegetés is, amelyik szerint a Fidesz ellenzi, hogy a fontos politikai döntések előtt a kormányzat meghallgassa a szakértők véleményét, és az előkészítés során igénybe vegye a profi tanácsadók tudását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×