eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sárközy: a reformnak még csak a hátrányai láthatók

Jelenleg nem működik hatékonyan a kormányzás, mert átszervezési veszteségek vannak - véli a Corvinus Egyetem professzora, aki úgy véli, a reform pozitívumai egy év múlva jelentkeznek majd.

Nem működik hatékonyan a kormányzás, mert átszervezési veszteségek vannak - mondta az InfoRádiónak Sárközy Tamás jogászprofesszor.

A Corvinus Egyetem tanára úgy véli, abban minden politikai erő és a tudomány is egyetért, hogy a 2005-2006-ra kialakult kormányzati irányítási rendszer nem volt jó, mert az elvégzendő feladatokhoz képest túl nagy és túl drága volt.

Nem volt egységes stratégiája, a végrehajtás pedig nem működött, és nem is ellenőrzte senki - tette hozzá.

Sárközy Tamás elmondta: a reform megindult, a változás eredményeit azonban majd csak egy év múlva lehet érezni. Egyelőre inkább a hátrányok láthatók, éppen az átszervezési veszteségek miatt.

A minőségi átalakítás következik

A mennyiségi csökkentés jórészt megtörtént, 25-30 százalékkal lett kisebb az államapparátus a korábbinál, ám a költségvetési és az állami vagyonkezelő szervek, valamint a háttérintézmények még hátra vannak - tette hozzá a professzor.

A minőségi átalakítás most folyik - közölte a Corvinus Egyetem tanára. A minisztériumoknak át kell alakulniuk, hiszen munkájuk minősége gyenge, és bizonyos funkciókat is meg kell változtatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×