eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Alapítványi kórházat is érinthet az átalakítás?

Megszűnés fenyegeti a legnagyobb magyarországi gyermekpszichiátriai intézményt, holott az alapítványi fenntartású Vadaskert Kórház nem szerepelt az Egészségügyi Minisztérium eredeti struktúraátalakítási javaslatában.

A Vadaskert Kórház igazgató-főorvosa reméli, csupán félreértésről van szó, hiszen a január 8-án kiadott egészségügyi minisztériumi ágyszámokat érintő javaslatban nem módosították az intézmény kapacitásait.

Gádoros Júlia az InfoRádiónak elmondta: az egészségügyi reform előkészítése során híre ment, hogy az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet megszűnik, ennek kapcsán merült fel az, hogy az átalakítás a Vadaskert Kórházat is érinti.

A Semmelweis Egyetem vezetésével kidolgozásra került gyermekellátási koncepcióban azonban már megszűnő intézményként tüntetik fel a Vadaskert Kórházat, és azt írják, tizenöt ágyuk a Madarász utcai Gyermekkórházba kerül át úgy, hogy az intézmény vezetését erről egyáltalán nem értesítették - közölte Gádoros Júlia.

Nem állnak szóba velük


A közép-magyarországi Regionális Egészségügyi Tanácsnál is megszűnésre ítélt kórházként tüntetik fel az intézményt. A kórház vezetése megkereste a testületet, senki sem volt hajlandó tárgyalni velük.

Gádoros Júlia hangsúlyozta: a kórház alapítványi tulajdonban van, csak a szervezet kuratóriuma rendelkezhet felette, ennek vezetőségét azonban senki sem kereste meg az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×