eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Ha egymás nyakát nem fojtogatási szándékkal vesszük célba"

Hat témában kezdeményeznek közös párbeszédet a parlamenti pártok januártól - mondta Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, a szabaddemokraták által kezdeményezett ötpárti egyeztetés után. Az ország jövőjét érintő legfontosabb témák meghatározásában a pártok képviselői hamar konszenzusra jutottak.

A versenyképesség, a nemzetpolitika, a közélet tisztulása, a társadalmi igazságosság, valamint a demográfia és a szolgáltató állam témájában kezdenek párbeszédet januártól a parlament pártjai - mondta Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a pártja által kezdeményezett ötpárti egyeztetés után.

A megbeszélésen az összes parlamenti párt képviselői megjelentek. Kuncze Gábor szerint ez azt bizonyítja, hogy a véleménykülönbségek ellenére is van lehetőség a tárgyalásra.

"Mindenki elfogadja, hogy a másik az ország jövője érdekében akar tenni, és ezért tartja tiszteletben mindenki a másik eltérő véleményét" - fogalmazott az SZDSZ elnöke.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője elmondta, már az is eredmény, hogy a pártok érdemi párbeszédet kezdenek.

"Nem azt várjuk, hogy a tárgyalások végén minden egyes témában egymás nyakába borulunk, de már azt is eredménynek tartjuk, és lehetséges eredménynek, ha egymás nyakát nem fojtogatási szándékkal vesszük célba" - jelentette ki a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

Hasonlóan látják a problémákat

Navrascsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint a parlament pártjai nagyjából azonosan látják az ország előtt álló problémákat, ezt bizonyítja az ötpárti egyeztetés sikere is.

"Az, hogy viszonylag rövid időn belül hat témában meg tudtunk állapodni, az azért jól jelzi, hogy az öt parlamenti frakció nagyjából azonosan látja a jövő Magyarországa előtt álló problémákat" - jelentette ki a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője a tiszta közélet megteremtésének fontosságát hangsúlyozta az egyeztetés után: "Nagyon fontos, hogy a tárgyalandó témák közé a tisztább közélet megteremtése felvétetett, és abban bízom, hogy egy ilyen fontos kérdésben a pártok delegáltjai nagyon hasonló álláspontot tudnak kialakítani".

A januárban kezdődő megbeszélések várhatóan nem lesznek nyilvánosak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×