eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem lesznek gyógyszerész benzinkutasok

Valószínűleg nem lesz szakember azokban a boltokban, illetve benzinkútnál ahol gyógyszert lehet vásárolni - a Parlament Egészségügyi Bizottságának elnöke szerint nem szavazzák meg az ezt célzó módosító javaslatot. A gyógyszergazdaságossági törvényről jövő héten szavaz a Parlament.

Várhatóan nem kérhetik gyógyszerész segítségét a benzinkutaknál, illetve boltokban gyógyszert vásárlók.

A Parlament Egészségügyi Bizottsága ugyan megszavazta azt a módosító javaslatot, amely előírja a legalább szakasszisztensi végzettségű szakember jelenlétét a gyógyszert árusító helyeken, de Kökény Mihály, a bizottság szocialista elnöke az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: szerinte ez nem lesz benne a törvényben.

Mint Kökény Mihály elmondta: ha az összes egyéb feltétel teljesül, akkor ez nem is szükséges.

Asszisztens nem lesz

Az Országos Kereskedelmi Szövetség sem ért egyet azzal, hogy gyógyszerészt, vagy asszisztenst alkalmazzanak a kereskedők. A szervezet főtitkára, Vámos György az InfoRádióban azt mondta: ezt a feltételt nem tudják teljesíteni a kereskedők, de a törvény-tevezet többi részét támogatják.

Az Egészségügyi Minisztérium szerint sem szükséges szakasszisztens a boltokba, a vásárló szükség esetén telefonon is kaphat tájékoztatást az adott készítményről.

A Magyar Gyógyszerészkamara elnöke, Hávelné Szatmári Katalin ugyanakkor indokoltnak tartaná a szakember jelenlétét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×