eur:
390.19
usd:
365.67
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A kerület, ahol az önkormányzati telkeken is parlagfű nő

Rákosszentmihály legfőbb problémája, hogy nincs igazi gazdája - vélekedik a XVI. kerületi Pártfüggetlenek Lokálpatrióta Szövetségének polgármesterjelöltje. Hargitai István szerint a kerületre egyszerre jellemző a filléreskedés és a nagyfokú pazarlás.

A kerület civil szervezeti azért fogtak össze, mert úgy gondolják: jobb gazdái lennének a XVI. kerületnek, mint a pártok - mondta az InfoRádióban Hargitai István, aki szerint jelenleg a nemtörődömség, illetve egyik oldalon a filléreskedés, másik oldalon a pazarlás jellemző a kerületre.

Hargitai István rögtön az önkormányzatnál kezdené a spórolást. "Teljességgel értelmetlen 3 alpolgármestert tartani, hat fizetett tanácsnok működik a testületben, akik semmiféle többletmunkát nem végeznek, a bizottságok száma túl nagy, a létszámuk pedig abnormálisan magas" - összegezte a XVI. kerületi Pártfüggetlenek Lokálpatrióta Szövetségének polgármester jelöltje.

Hargitai István véget vetne annak a gyakorlatnak is, hogy a polgármesteri hivatalban rendszeresen "lepattintják" az ügyintézők a lakosságot.

"Fejlődés volt, ez kétségtelen, de a beruházások minőségét nem ellenőrzik megfelelően. Az újonnan épült utak nemegyszer egy év alatt tönkrementek, és a vízelvezetések változatlanul nincsenek megoldva" - hangsúlyozta Hargitai István.

A XVI. kerületi Pártfüggetlenek Lokálpatrióta Szövetségének polgármesterjelöltje szerint számos apró dolog bosszantja a helyieket, például az, hogy nem egyszer az önkormányzati tulajdonú területeken is parlagfű van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×