eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Dávid Ibolya: "itt felelős munkát már nem lehet végezni"

Az MDF elnöke szerint a kormányfő nem akar valódi és felelős egyeztetést folytatni a konvergenciaprogramról. Dávid Ibolya az InfoRádió Aréna című műsorában azzal indokolta a kijelentését, hogy Gyurcsány Ferenc csak egy héttel a brüsszeli határidő előtt tette közzé a program szakértői tervezetét.

Dávid Ibolya elmondta: a miniszterelnök a parlamenti pártok vezetőit csak három nappal a beadás előtt hívta egyeztetésre. Az MDF ezért rendkívüli elnökségi ülésén arról fog dönteni, hogy ilyen körülmények között érdemes-e részt venni az egyeztetésen.

"Itt felelős munkát már nem lehet végezni, ez már csak a kapkodás színtere lehet" - jelentette ki Dávid Ibolya.

Hozzátette: már nem az a kérdés, lesz-e 2010-ben euró Magyarországon, hanem az, hogy lesz-e az országnak konvergenciaprogramja 2010-ben.

Gesztus értékű felelősségvállalás

A pártelnök elmondta azt is: szükséges, hogy az augusztus 20-ai tűzijáték alatt kitört vihar következményeinek legyen politikai felelőse. De - mint mondta - különbséget kell tenni a közvetlen és a közvetett felelősség között.

Közvetett felelőssége van annak az állami szervnek - ebben az esetben a Miniszterelnöki Hivatalnak - amely megszervez egy olyan rendezvényt, amelyre 1 millió embert várnak, de nem készít tervet arra, hogy a rendezvény helyszíneit vészhelyzetben hogyan lehet minél hamarabb kiüríteni.

Dávid Ibolya felhívta a figyelmet arra, hogy a tűzijáték alatt volt hangosítás, amelyen keresztül koordinálni lehetett volna az embereket.

Hozzátette: a közvetett felelősségvállalás lehet gesztus értékű. Példaként olyan eseteket említett, amikor egy vasúti vagy egy légi katasztrófa esetén lemondott az érintett miniszter, mivel a baleset megfelelő szabályozással elkerülhető lett volna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×