eur:
389.45
usd:
364.63
bux:
68057.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A meteorológusok már délelőtt jelezték a közeledő vihart

"Budapesten és környékén napos idő van, többnyire mérsékelt a légmozgás, a hőmérséklet 25-26 fok körül alakul. Változás előtt áll időjárásunk, északnyugat felől markáns hidegfront közeledik, amely a fővárost és környékét az esti órákban éri el" - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az InfoRádióban vasárnap délelőtt 10 órakor.

Az előrejelzés így folytatódott: "estefelé záporok, zivatarok alakulnak ki, a nyugati, délnyugati szék megélénkül, majd este északnyugatira fordul, sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, a legerősebb széllökések elérhetik az óránkénti 70-80 kilométert".

A vihar néhány perccel este kilenc óra, a tűzijáték megkezdése után tört ki. A fővárosra óránkénti 80-100 kilométeres széllökések zúdultak; a tűzijáték megtekintésére összegyűlt emberek között pánik tört ki.

A Nexus Reklámügynökség Kft. által szervezett tűzijátékot ennek ellenére nem szakították félbe.

A tömeg kapualjakba, buszmegállókba és aluljárókba menekült, az utcát törmelék és bokáig érő víz árasztotta el.

A pánik miatt nagyon sok gyermek elsodródott szülei mellől, a rendőrök próbálnak segíteni felkutatásukban a kétségbeesett szülőknek.

Három ember életét vesztette, 250-en megsérültek, két eltűnt embert még keresnek, ők egy kishajóból estek a Dunába.

Demszky Gábor főpolgármester a fővárosi védelmi bizottság éjszakai ülése után az InfoRádiónak azt mondta: a tragédia nem következett volna be, ha a szervezők a meteorológiai szolgálat 20 óra körül kiadott jelentése után lemondták volna a tűzijátékot, ezért vizsgálatra van szükség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×