eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ombudsmani vizsgálat a tűzoltóknál

A műegyetemi tűz oltása során történt tragédia kapcsán megvizsgálja a tűzoltóságok technikai felszereltségét az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese. Takács Albert az InfoRádiónak elmondta: egy korábbi vizsgálat során Békés megyében több problémát is talált, amelyek - a visszajelzésekből egyre inkább úgy tűnik - viszonylag általános érvényűek.

A tűzoltóság működése intézményi garancia az állampolgárok élet- és vagyonbiztonsága szempontjából. Ha a tűzoltónak a saját életéért kell küzdenie, akkor nyilvánvalóan nem tudja ellátni feladatait - mondta Takács Albert, hozzátéve: ezért is vizsgálódott már korábban is a tűzoltóságnál.

A másfél évvel ezelőtti Békés megyei vizsgálat több eszközbeli, felszereltségbeli hiányosságot feltárt, és a riasztási rendszerben is talált anomáliákat - hangsúlyozta Takács Albert, aki elmondása szerint azóta a visszajelzésekből arra a következtetésre jutott, hogy az ott feltárt problémák viszonylag általános érvényűek.

Országos vizsgálattá válhat

A Békés megyében másfél évvel ezelőtt feltárt hiányosságokat így most más települések esetében is megnézik, amelyből akár országos vizsgálat is lehet, hiszen a budapesti eset kapcsán is nyilvánvalóvá volt a híradásokból, hogy nem volt szükségszerű a három tűzoltó halála - tette hozzá a helyettes ombudsman.

Az InfoRádió kérdésére Takács Albert elmondta: ajánlásai nem kötelező jellegűek, de azokat általában elfogadják. Sokat segíthet egy-egy ügyben a közvélemény ereje, amely ilyenkor a média közvetítésével komoly nyomásgyakorló eszközzé válhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×