eur:
388.9
usd:
363.08
bux:
68275.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Az MSZP-nek létkérdés a jó szereplés"

A megszorító intézkedések miatt idén közel sem biztos, hogy a szokásos menetrend szerint az nyeri az őszi önkormányzati választásokat, aki a tavaszi országgyűlésit - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bence György.

A filozófus szerint az önkormányzati választásokon való esetleges rossz szereplés növeli majd a szocialista párton belüli elégedetlenséget, mivel a párt önkormányzati helyeket birtokló bázisa számára létfontosságú kérdés a pozíciók megtartása.

Ettől függetlenül egy rossz szocialista szereplés nem jelentené a Gyurcsány-csomag bukását, a Fidesz ezzel az állítással igyekszik nagypolitikai keretbe helyezni a helyi történéseket - tette hozzá Bence György.

Az MSZP nem számít díszmenetre

Az egyetemi tanár felhívta a figyelmet arra: az MSZP kommunikációjából látszik, hogy a párt nem számít díszmenetre az önkormányzati választásokon.

Idén a megszorító csomag miatt nem érvényesül a szokásos menetrend, a parlamenti választásokon aratott győzelmet nem követi automatikusan az önkormányzati - tette hozzá a szakember.

Bence György szerint a pártok számára a vereség, illetve győzelem érzése főleg attól függ majd, hogy sikerül-e megtartani a szilárd bázisokat, illetve újakat szerezni.

Nincs éles határ hazugság és túlzás között

A Fidesz elnöke Tusnádfürdőn azt mondta, hogy politikai hazugságra nem lehet kormányzást építeni, mert az aláássa az ország jövőjét. Orbán Viktor hozzátette: különbséget kell tenni a kommunikációs túlzás és a politikai hazugság között.

Ezzel kapcsolatban a filozófus kijelentette: ha el is fogadjuk, hogy lehetnek a politikában olyan helyzetek, amikor megengedhető a hazugság, attól még a hazugság hazugság marad, és ha valakit rajta kapnak, az koptatja a politikai tőkét.

Ugyanakkor a túlzás és a hazugság között nincs világos különbség; a túlzások kényszere miatt pedig nem érdemes a médiát hibáztatni - tette hozzá az egyetemi tanár.

Bence György hangsúlyozta: azt is érdekes lenne megtudni, mire gondolt a Fidesz elnöke, amikor elismerte, hogy ők is túloztak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×