eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Mobilos parkolás a belvárosban

Fél éven belül Budapest belvárosában is lehet mobiltelefonon keresztül fizetni a parkolásért. A több kerületben már működő rendszer előnye, hogy nem kell számolgatni és leszaladgálni, a parkolás kezdetekor egyszerűen küld az autós egy sms-t, majd amikor végzett, küld még egyet. A rendszer percre pontosan számol, és levon.

A mobilos parkolási díjfizetési rendszer már július 1-jétől megjelenhet a belvárosban, de egy fél éven belül biztosan mindenhol lehet így fizetni Budapest szívében - mondta az InfoRádióban Vajda Pál főpolgármester-helyettes.

A mobilos parkoláshoz külön szerződést kell kötni. Ezt az interneten, vagy a parkolócégek egységes ügyfélszolgálati irodáján is megteheti az autós, akinek ezután nyitnak egy olyan számlát, amelyet készpénzbefizetéssel vagy átutalással tölthet fel.

Amikor az autós leparkol valahol, ezt egy SMS-sel, vagy egy telefonszámszám felhívásával jelzi a rendszernek. Amikor végez, akkor azt ismét jelezni kell. Így percre pontosan számolják fel neki a parkolást - ecsetelte a rendszer előnyeit Vajda Pál.

A parkolóőrök egy speciális készülékkel ellenőrizhetik az autó rendszáma alapján, hogy mobilon elindították-e a parkolóórát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×