eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Le a szinkronizált filmekkel!

Magyarországon beszélnek a legkevesebben idegen nyelvet az Európai Unióban - derült ki az Európai Parlament felméréséből. Hegyi Gyula EP-képviselő részben a magyarországi nyelvtanítást okolja, de véleménye szerint hátrányt jelent az is, hogy minden filmet szinkronizálnak.

Az unió 25 tagállama közül a magyarok beszélnek legkevesebben idegen nyelvet.

"Sajnos, még Nagy-Britannia is jobban áll nálunk" - kommentálta a felmérés eredményét Hegyi Gyula, megjegyezve azonban, hogy az anyanyelvükkel is jól elboldoguló britek statisztikáját sokban segíti a rengeteg külföldi bevándorló és menekült, akiknek meg kell tanulniuk az ország nyelvét.

A szocialista EP-képviselő szerint a magyar iskolai nyelvoktatás komoly kívánnivalókat hagy maga után: túl kevés az idegen nyelv tanítására szánt óra, és a nyelvtanárok egy részének nincs az adott nyelvterületen szerzett tapasztalata.

Az is ront a helyzeten, hogy a magyar tévék mindent szinkronizálnak, így nem épülhet be gyerekkortól az idegen nyelv értésének készsége - jegyezte meg Hegyi Gyula.

A felmérés szerint Európában a leggyakrabban beszélt idegen nyelv az angol, ezt követi a német, a francia, az olasz és a spanyol, majd a lengyel, a holland és az orosz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×