Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Reptéri taxizás: hárman próbálnak megfelelni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Előre meghatározott tarifák, angoltudás, udvarias viselkedés, háromévesnél nem öregebb autók - többek között ezt várja el a Budapest Airport a ferihegyi repülőteret a jövőben kiszolgáló taxisoktól. A tenderre három konzorcium jelentkezett a hétfői határidőig. Szollár Domokos, a társaság szóvivője elmondta, hogy a pályázatok elbírálásánál a legfontosabb szempont az előre megszabott tarifarendszer.

A hét jelentősebb budapesti taxi-társaságot tömörítő konzorcium, egy vegyes társaságokból álló konzorcium és a Volán-Airport Taxi Service konzorcium adott be pályázatot a határidőig a ferihegyi repülőtér taxi-tenderére - mondta el Szollár Domokos a Budapest Airport Rt. szóvivője.

A pályázat legfontosabb szempontja az előre meghatározott tarifarendszer, az nyer ugyanis, aki a legalacsonyabb fuvardíjakat mutatja be. E mellett azonban számos más feltételnek is meg kell felelniük a pályázóknak.

Életkor, típus, sofőr, ár

A ferihegyi taxiztatást először legfeljebb ötéves, jövő  augusztusától pedig maximum hároméves gépkocsikkal végezhetik, és a flotta maximálisan 3 típusból állhat.

Nem lehetetlen ez a feltételrendszer, tehát ezeket viszonylag könnyen lehet teljesíteni, azonban 150 autót kell produkálni, ami már valóban embert próbáló feladat - vélekedett a Budapest Airport Rt. szóvivője.

Szollár Domokos hozzátette, hogy a tenderkiírásban a szolgáltatás minden részletére kiterjedő feltételeket szabtak meg, például azt is, hogy milyen viselkedést és öltözéket várnak el az alapfokon angolul is beszélő sofőröktől, és hogy mekkora összeget kérhetnek el egy-egy fuvarért.

Eredmény július 21-én

Az most beadott pályázatokat június 30-áig értékeli ki a Budapest Airport Rt., majd ezután július 17-éig van lehetőségük a konzorciumoknak újabb ajánlatok tételére. A július 21-ei eredményhirdetés után augusztus 15-étől kezdődik az új szolgáltatás a repülőtéren.