eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A BKV támogatását is csökkenti a kormány?

Az útfelújítási programot nem fenyegeti, a BKV-t viszont bajba sodorhatja a kormány megszorító csomagja - mondta az InfoRádiónak Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. Ha a cégtől esetleg megvont támogatást az állam más téren nem kompenzálja, akkor teljesítménycsökkentés, áremelés, utasvesztés lehet az eredmény.

Az útfelújítási programot nem érinti a kiigazító csomag - erre abból következtet Ikvai-Szabó Imre, hogy a dokumentum ki sem tér rá.

Kitér azonban a BKV támogatására, konkrétan a jegyár-támogatásra. Ez pedig a főpolgármester-helyettes interpretációjában nem sok jót jelent.

"A program egy olyan kitételt tartalmaz, miszerint meg kívánja tartani a nyugdíjas bérletek árkiegészítő támogatását. Ez egy negatív forgatókönyv esetén azt jelenti, hogy minden más változni fog, méghozzá vélhetően negatívan" - hangsúlyozta Ikvai-Szabó Imre.

Ha a BKV kieső támogatása más ágon kompenzálja az állam, akkor nincs jelentős probléma. Ha nem kompenzálja, akkor viszont baj van - mondta a főpolgármester-helyettes, aki szerint az utóbbi változat teljesítménycsökkentést, tarifaemelést, illetve a fejlesztési programok visszafogását jelentheti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×