Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Horn: "lehet személyi feltétele a koalíciónak"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyelőre semmilyen formában nem merültek fel személyi kérdések a koalíciós tárgyalásokon - közölte Horn Gábor az InfoRádióban. Az SZDSZ tárgyalódelegációjának koordinátora ugyanakkor jelezte: június elején tárgyalnak majd az egyes tárcák vezetőinek személyéről, ami a koalíció sorsáról is dönthet.

Az SZDSZ ügyvivője szerint a koalíciós tárgyalások során egyelőre nem beszéltek személyi kérdésekről. Horn Gábor az InfoRádióban elmondta: az SZDSZ-es tárgyalódelegációt összefogó politikusként személyesen részt vesz majdnem minden megbeszélésen. Ezeken eddig egyetlen egyszer sem került szóba személyi kérdés, még az sem, hogy milyen minisztériumok lesznek - állította Horn Gábor.

A szabaddemokrata politikus szerint ennek megfelelően arról beszélni, hogy kik lesznek a miniszterek, "finoman szólva korai".

Horn Gábor hangsúlyozta: az SZDSZ-nek egyelőre nincsenek személyi feltételei, szeretnék megvárni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt ajánlatát. Ezt követően az SZDSZ is közli majd saját javaslatát. Erre a liberális politikus szerint legkorábban június elején kerülhet sor.

Lehet személyi feltétele a koalíciónak

"Most a feladat egy tisztességes, működő kormányprogram kidolgozása. Komoly sikernek tartjuk, hogy az oktatási reform folytatásában elkötelezett a két párt. Vannak jó embereink különböző posztokra" - fogalmazott Horn Gábor, aki megerősítette, hogy az SZDSZ elsősorban az oktatás, a gazdaság és az egészségügy területét részesíti előnyben.

A szabaddemokrata ügyvivő ugyanakkor nem tagadta, hogy a tárgyalások egy bizonyos pontján lehet személyi feltétele a koalíciókötésnek. "Nem mindegy, hogy kik vesznek részt a kormányban sem az egyik, sem a másik oldalon" - tette hozzá Horn Gábor.