eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Horn: "lehet személyi feltétele a koalíciónak"

Egyelőre semmilyen formában nem merültek fel személyi kérdések a koalíciós tárgyalásokon - közölte Horn Gábor az InfoRádióban. Az SZDSZ tárgyalódelegációjának koordinátora ugyanakkor jelezte: június elején tárgyalnak majd az egyes tárcák vezetőinek személyéről, ami a koalíció sorsáról is dönthet.

Az SZDSZ ügyvivője szerint a koalíciós tárgyalások során egyelőre nem beszéltek személyi kérdésekről. Horn Gábor az InfoRádióban elmondta: az SZDSZ-es tárgyalódelegációt összefogó politikusként személyesen részt vesz majdnem minden megbeszélésen. Ezeken eddig egyetlen egyszer sem került szóba személyi kérdés, még az sem, hogy milyen minisztériumok lesznek - állította Horn Gábor.

A szabaddemokrata politikus szerint ennek megfelelően arról beszélni, hogy kik lesznek a miniszterek, "finoman szólva korai".

Horn Gábor hangsúlyozta: az SZDSZ-nek egyelőre nincsenek személyi feltételei, szeretnék megvárni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt ajánlatát. Ezt követően az SZDSZ is közli majd saját javaslatát. Erre a liberális politikus szerint legkorábban június elején kerülhet sor.

Lehet személyi feltétele a koalíciónak

"Most a feladat egy tisztességes, működő kormányprogram kidolgozása. Komoly sikernek tartjuk, hogy az oktatási reform folytatásában elkötelezett a két párt. Vannak jó embereink különböző posztokra" - fogalmazott Horn Gábor, aki megerősítette, hogy az SZDSZ elsősorban az oktatás, a gazdaság és az egészségügy területét részesíti előnyben.

A szabaddemokrata ügyvivő ugyanakkor nem tagadta, hogy a tárgyalások egy bizonyos pontján lehet személyi feltétele a koalíciókötésnek. "Nem mindegy, hogy kik vesznek részt a kormányban sem az egyik, sem a másik oldalon" - tette hozzá Horn Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×