eur:
392.13
usd:
366.48
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kovács László 3,5 milliós támogatása

Több mint 200 millió forint veszteséggel zárta az előző évet az MSZP. A szocialista párt a közel egymilliárd forint állami támogatás mellett az önkormányzatoktól is több millió forint támogatást kapott.

Az 1,3 milliárd forintos bevétel mellett több mint 1,6 milliárd forintot költött az elmúlt évben az MSZP - derül ki a párt Magyar Közlönyben megjelent beszámolójából.

A szocialisták vesztesége 2005-ben több mint 216 millió forint volt. A zárómérleg szerint az MSZP 911 millió forintot költött úgynevezett politikai tevékenységre, és a 969 millió forint állami támogatás mellett közel 300 millió forint bevétele volt "egyéb hozzájárulások és adományok" címén.

Ingatlanbérlet mint támogatás

A szocialista párt 500 ezer forint feletti adományt kapott több budapesti kerülettől, valamint Szeged és Miskolc városától.

Bartha György, az MSZP miskolci irodavezetője az InfoRádiónak elmondta: a borsodi megyeszékhely több mint egymillió forintos adománya a pártok kedvezményes ingatlanbérlete miatt szerepel a beszámolóban.

A miskolci önkormányzat az ország több önkormányzatához hasonlóan a pártoknak a saját ingatlanvagyonából piaci értéken alul, kedvezményesen adja bérbe az irodahelyiséget - tette hozzá az irodavezető.

Minden pártnak a saját pénzügyi elszámolásában a piaci érték, és a ténylegesen kifizetett érték közti különbséget kell megjeleníteni a közlönyben. Itt erről volt szó csak, semmiféle más adományról - hangsúlyozta Bartha György.

A Fidesz is bérelhet

Az InfoRádió kérdésére a miskolci önkormányzatnál azt mondták, a jogszabályok szerint az 5 százaléknál magasabb támogatottságú pártok kedvezményesen bérelhetnek ingatlant az önkormányzatoktól.

A városháza illetékese hozzátette: Miskolcon az összes ilyen párt, így a Fidesz is használ kedvezményes bérletű ingatlant.

Az MSZP-nek egyébként több európai parlamenti képviselő is adományozója. Tavaly a legtöbbet, 3,5 millió forintot Kovács László, az Európai Bizottság adó és vámügyi biztosa, volt pártelnök adta az MSZP-nek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×